EL SERVICI DE PLATGES DE L’EMT PROLONGA ITINERARIS I REFORÇA 15 LÍNIES A PARTIR DEL DISSABTE

0
162

VALÈNCIA, DIMECRES 9 DE JUNY DE 2021

“Els autobusos municipals són la millor opció per a disfrutar de l’estiu i moure’s de manera segura i sostenible”, ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València posa en marxa este dissabte 12 de juny el Servici Especial de Platges, que preveu l’augment de l’oferta en un total de 15 línies de la xarxa. L’objectiu, tal com ha explicat el regidor Giuseppe Grezzi, és millorar la freqüència de pas i oferir més opcions a les persones usuàries per a desplaçar-se cap a la franja marítima des del diferents barris o del centre de la ciutat.

Les 15 línies que es veuran reforçades durant la campanya estival són les corresponents als números 14, 15, 18, 19, 24, 25, 31, 32, 92, 93, 95, 98 i 99,així com les nocturnes N1 i N9. Amb estos reforços en els horaris d’estiu, que es prologaran fins al mes de setembre, s’augmenta l’oferta per a disposar d’un major nombre de places i multiplicar les opcions per a arribar a totes les platges des de qualsevol punt de la ciutat. A més, l’EMT prolongarà el recorregut habitual de les línies 18, 24, 92, 95, 98 per a acostar el veïnat i els turistes fins a la zona de platja.

En concret, la línia 18 prolongarà el seu itinerari per a facilitar els desplaçaments des dels barris de Malilla i Sant Marcel·lí, de manera que, en lloc d’acabar a l’inici de l’avinguda de Tarongers, la línia 18 continuarà cap a la platja pels carrers d’Eugenia Viñes i de les Columbretes. També la línia 24 modificarà el seu recorregut per a entrar fins a la platja del Saler i facilitar l’accés dels viatgers i viatgeres.

Pel que fa a la línia 92, canviarà la seua ruta fins al Passeig Marítim entre el carrer de Marcos Sopena i l’avinguda del Mediterrani, mentre que la línia 95 ampliarà el seu recorregut habitual per a connectar als residents de barris com el de Montolivet i Natzaret amb el front marítim. La línia 98 també modificarà la seua ruta i, en lloc de finalitzar en l’estació del Cabanyal, arribarà fins al Passeig Marítim tots els dies de l’estiu, no sols en caps de setmana com fins ara. D’esta manera, les veïnes i veïns de l’Olivereta, Campanar, Marxalenes, Saïdia i el sud de Benimaclet tindran autobusos tots els dies per a arribar de manera directa a la platja.

Estos reforços se sumen al servici habitual que EMT ofereix durant tot l’any per a arribar a les platges de la ciutat i de l’àrea metropolitana. Així, les persones usuàries tindran més opcions per a arribar en els autobusos municipals fins al mateix Passeig del Marítim i la platja de la Malva-rosa amb les línies 18, 19, 32, 92, 93, 95 i 98. Amb la línia 31 també es pot arribar fins a la platja de la Patacona.

Finalment, per a arribar a la platja de Pinedo, les persones usuàries podran agafar les línies 14, 15, 24 i 25, mentre que la línia 24 i 25 arriben a la platja del Saler. A més, aquelles persones que vulguen anar fins a les platges del Perellonet i El Perelló poden agafar la línia 25.

“Un any més, hem preparat un dispositiu especial durant l’estiu per a oferir un servici de qualitat, amb més oferta i noves rutes que faciliten els desplaçaments cap a les nostres platges, tant des dels barris com des del centre de la ciutat. Sens dubte, els autobusos municipals són la millor opció per a gaudir de l’estiu i moure’s de manera segura i sostenible”, ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

DISPOSITIU INFORMATIU

Des de l’11 fins al 13 de juny, un equip d’informadors explicaran les millores del servici en diferents punts de la ciutat, com els bescanviadors de Tetuan-Porta de la Mar i Xàtiva-Estació del Nord. També hi haurà personal d’EMT en el Passeig Marítim de la Malva-rosa i a la platja de les Arenes per a atendre les preguntes de les persones usuàries.

A més, es col·locaran cartells en les marquesines i es repartiran fullets informatius amb els nous horaris d’estiu, que es repartiran també en oficines de turisme, pedanies, càmpings, comerços i hostaleria de la zona. També es repartiran ventalls que inclouen tota la informació necessària per a viatjar de manera segura amb l’EMT este estiu.

DEIXAR RESPOSTA