EMT DONA UN AUTOBÚS A UNA ONG PER A TRANSPORT ESCOLAR EN EL SUD-OEST DEL SENEGAL

0
559

VALÈNCIA, DIMARTS 29 DE JUNY DE 2021

El vehicle és un dels models retirats recentment després de la compra dels darrers 164 autobusos híbrids

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha donat un autobús a l’ONG Cooperació Internacional per a facilitar el trasllat de l’alumnat que viu als pobles pròxims a les escoles de Kadiamor i Djikesse, en el sud-oest del Senegal.

El president d’EMT, Giuseppe Grezzi, i la directora gerent, Marta Serrano, han revisat hui l’autobús que en les pròximes setmanes serà traslladat al Senegal i s’han reunit amb representants d’ONG Cooperació Internacional i de l’Associació Gup de Benimaclet, que també participa en este projecte educatiu, per a formalitzar la col·laboració.

El vehicle és un City Bus que ha sigut retirat recentment amb l’arribada dels darrers 164 autobusos híbrids adquirits amb el pla de renovació de la flota. L’autobús s’utilitzarà al país africà per al desplaçament dels escolars als pobles de Kadiamor i Djikesse, on la distància i les dificultats per a arribar fins al col·legi són alguns dels motius pels quals la taxa d’absentisme escolar és elevada.

L’autobús també s’utilitzarà per al projecte “Un aula molt especial”, que atén més de 35 alumnes amb diversitat funcional de pobles de la zona, a fi de proporcionar-los un transport adequat a les seues necessitats per a poder anar al col·legi i facilitar la seua inclusió.

El president d’EMT ha explicat que la retirada dels vehicles més antics de la flota per a substituir-los pels nous híbrids ha permés participar en diferents projectes solidaris a través de la donació dels autobusos que es troben en millors condicions.

“Este tipus de col·laboracions són una bona oportunitat per a donar als nostres autobusos un altre ús i contribuir a facilitar la mobilitat en altres països que el necessiten. En este cas, ajudarà al fet que xiquets i xiquetes senegalesos puguen anar al col·legi de forma més còmoda i segura, facilitant-los l’accés a l’educació”, ha assenyalat Grezzi.

Abans del seu trasllat al Senegal, l’autobús ha passat totes les revisions que garantixen que es troba en bones condicions i li han realitzat unes xicotetes modificacions per a adaptar-lo a les necessitats del terreny on circularà. A més, EMT ha proporcionat neumàtics i peces de recanvi d’este model per a facilitar el manteniment del vehicle.

Des de 2015 EMT ha donat diversos autobusos a diferents ONG que col·laboren a Mali, Cuba o en els campaments de refugiats de Tinduf al Sàhara Occidental. Actualment EMT està treballant amb altres entitats per a poder continuar duent a terme este tipus de col·laboracions que permeten donar una segona vida als autobusos municipals.

DEIXAR RESPOSTA