EMT PRESENTA LA PRIMERA NOVA MARQUESINA EN LA CIUTAT

0
2006

València, divendres 23 de juliol de 2021

Una de les principals novetats d’este nou mobiliari urbà és la utilització de la tecnologia NaviLens, un sistema de senyalística pioner i universal, que facilita l’orientació a les persones amb discapacitat visual.

El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT), Giuseppe Grezzi ha presentat hui les noves marquesines que s’instal·laran en les parades de l’EMT. Esta primera marquesina s’ha col·locat en el barri de Montolivet, i forma part del primer bloc de dotze parades que han sigut renovades dins del pla d’instal·lació de les noves parades. Les persones usuàries podran utilitzar estes noves parades a partir de la setmana vinent. En l’acte, al costat del regidor, ha participat la directora gerent de l’EMT Marta Serrano.

Les noves parades incorporen importants millores tecnològiques i d’accessibilitat, com a plaques Braille, tecnologia NaviLens o suports isquiàtics. El model instal·lat s’ha personalitzat mitjançant la col·locació d’un skyline de la ciutat de València. Segons ha explicat el regidor de Mobilidad Sostenible, estes noves parades “s’aniran instal·lant de manera progressiva des dels barris, que tenen les marquesines més envellides, ja que en molts casos són les mateixes que es van instal·lar a la fi dels anys 80, fins al centre de la ciutat. A més es col·locaran en tots els llocs en els quals la grandària de la vorera ho permeta.

Grezzi ha explicat que “s’està aprofitant el procés de renovació per a analitzar la situació de tota la xarxa i instal·lar noves marquesines. Per exemple, en el següent bloc s’instal·laran dues marquesines noves on ara mateix hi ha dues postes, la qual cosa permetrà continuar millorant el servici que es presta a la ciutadania”.

L’EMT ha posat a la disposició de tots els usuaris la pàgina web emtvalencia.info/novesmarquesines on es pot consultar com es desenvolupa el procés d’instal·lació de les noves parades.

Nova tecnologia NaviLens

Una de les principals novetats d’este nou mobiliari urbà és la utilització de la tecnologia NaviLens, un sistema de senyalística pioner i universal, que facilita l’orientació a les persones amb discapacitat visual simplement amb un lleuger moviment de la mà, en la qual sostenen el seu telèfon mòbil i a gran distància, dotant-los, d’esta manera, de major autonomia de moviment.

Mitjançant la col·locació d’estoss nous codis BIDI en les parades d’autobús, és possible obtindre en el telèfon mòbil un àudio amb informació d’interés com els temps arribada dels pròxims autobusos o incidències en el servici, entre altres. Este sistema també permet eliminar les barreres lingüístiques per a totes les persones, ja que la informació es mostra en l’idioma predeterminat en el dispositiu mòbil de l’usuari o usuària.

Estes etiquetes intel·ligents es poden llegir a una distància superior als 12 metres, amb moviment i sense necessitat d’una gran lluminositat. Estes característiques tècniques generen un sistema de senyalística digital intel·ligent, universal i accessible. A més, el sistema no requerix la implantació de cap dispositiu electrònic ni fa falta element addicional per part de la persona usuària, que només necessita el seu propi telèfon mòbil.

Participació de les persones usuàries

En els últims mesos, les associacions que representen a les persones usuàries han participat amb EMT en el disseny de les noves marquesines accessibles i intel·ligents. Per això, hui també han assistit a l’acte de presentació d’este nou mobiliari urbà, representants de la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de València (COCEMFE) i de la Unió de Consumidors i de l’Associació Valenciana pel Transport Públic (AVPTP), que han pogut veure de primera mà el resultat d’esta col·laboració per a aconseguir un servici públic adaptat a les necessitats i expectatives de totes i tots.

DEIXAR RESPOSTA