EMT DESENVOLUPARÀ UNA PLATAFORMA DIGITAL MULTICIUTAT PER A LIDERAR LA MOBILITAT

0
244

València, divendres 17 de setembre de 2021

Serà un projecte europeu juntament amb Valladolid, Vitòria, Logronyo, Gijón i Fuenlabrada

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València desenvoluparà una plataforma digital multiciutat que permetrà captar, processar i explotar les dades de mobilitat. Esta acció s’emmarca en el projecte europeu “Ciutats Connectades”, impulsat per València amb les ciutats de Valladolid, Vitòria, Logronyo, Gijón i Fuenlabrada.

La Junta de Govern Local ha aprovat hui l’acord de l’Agrupació de Ciutats, presidida per l’Ajuntament de Valladolid, que permetrà presentar este projecte, amb un cost total de 27,7 milions d’euros, als fons europeus Next Generation, que subvencionen el 90% de l’actuació. Per repartiment poblacional, a la ciutat de València li correspondrien 14 milions d’euros, en cas de concedir-se l’ajuda.

Esta plataforma en codi obert i multiciutat proveirà, entre altres coses, de diferents servicis de mobilitat urbana en una sola App: autobús, taxi, bicis, cotxe compartit, aparcaments, etc. A més, permetrà als ajuntaments conéixer els hàbits de mobilitat de la ciutadania, i facilitarà la presa de decisions gràcies a la inclusió de mòduls de gestió de big data. “A través d’esta plataforma, les persones usuàries tindran tota la informació de manera senzilla en una sola App, i podran consultar l’oferta en temps real o planificar i pagar els seus viatges tant a València com a la resta de les ciutats que formen part del projecte, millorant així la seua experiència”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible i president d’EMT, Giuseppe Grezzi.

En els últims mesos, els servicis municipals de les sis ciutats han treballat de manera coordinada per a presentar este projecte. Cada ciutat s’encarregarà d’executar diferents accions per a garantir la seua viabilitat i efectivitat. En el cas de València, els tècnics d’EMT s’encarregaran de desenvolupar la plataforma i el sistema de pagament integrat, que permetrà la gestió conjunta de les transferències monetàries amb les persones usuàries.

El projecte, al qual més endavant es podrien unir altres ciutats, també obri noves línies per al transport públic com el postpagament de la tarifa òptima, el pagament integrat, l’adaptació de les tarifes a cada tipus de persona usuària o la gestió dels permisos per a l’accés a futures Zones de Baixes Emissions.

“Este projecte suposa una revolució en la gestió de la mobilitat. Per primera vegada seran els ajuntaments els qui dominen el mercat de dades de mobilitat, una cosa que fins ara feien les grans empreses privades”, ha afegit Grezzi.

En el cas de València, el projecte també contempla altres millores en l’experiència de viatge de les persones usuàries com l’adquisició de 150 panells d’estimació de temps, que s’uniran als ja existents.

DEIXAR RESPOSTA