L’EMT DONA UN AUTOBÚS PER A LES DONES SAHRAUÍS DELS CAMPAMENTS DE PERSONES REFUGIADES EN TINDUF

0
238

València, divendres 10 de setembre de 2021

En el marc del projecte “Bus violeta al Sàhara” impulsat per CGT, les artistes urbanes Barbiturikills i Mentalink pintaran demà el vehicle a la plaça de l’Ajuntament

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha donat un autobús per a les dones sahrauís que resideixen en els campaments de persones refugiades en el desert de Tinduf. La donació s’emmarca en el projecte “Bus violeta al Sàhara”, impulsat per la Confederació General del Treball (CGT) amb la col·laboració dels col·lectius Ananda Maytreya i Balloona Matata.

A través d’esta iniciativa, es pretén fer costat al poble sahrauí i dotar a les dones dels diferents campaments d’un mitjà de transport amb el qual puguen desplaçar-se per a anar a estudiar, reunir-se o crear xarxes de suport mutu. El projecte també inclou el finançament de la formació com a conductores d’autobús a dones sahrauís per a fomentar la seua autonomia. Les artistes urbanes Barbiturikills i Mentalink aportaran el seu art a este projecte solidari i pintaran l’autobús donat per EMT abans de posar rumb als campaments sahrauís. Esta acció es realitzarà demà dissabte, 11 de setembre, a partir de les 11.00 hores a la plaça de l’Ajuntament, on altres col·lectius també participaran amb diferents activitats per a donar suport al projecte.

L’autobús cedit per EMT per a este projecte solidari és un City Bus recentment retirat de la flota després de l’arribada dels últims 164 autobusos híbrids adquirits per l’entitat. Després de passar les revisions oportunes, el vehicle es troba en bones condicions per a continuar sumant quilòmetres i ser útil per a desplaçaments amb una altra mena de necessitats.

“La renovació de la flota ens està permetent col·laborar en diferents projectes solidaris i aportar el nostre granet d’arena per a millorar la vida d’altres persones, en este cas de les dones sahrauís. És important buscar als autobusos que es troben en millors condicions una segona vida i sumar esforços entre tots per a dur a terme este tipus d’iniciatives”, ha explicat el president de l’EMT, Giuseppe Grezzi. L’empresa municipal ha donat en els últims anys diversos autobusos a diferents ONG que col·laboren a Mali, Cuba o en els campaments de refugiats de Tinduf. L’últim d’ells va posar rumb al Senegal este estiu, on serà utilitzat per a transport escolar.

DEIXAR RESPOSTA