RIBÓ: “LA RECUPERACIÓ DE LA PLAÇA S’EMMARCA EN L’OBJECTIU DE CONVERTIR VALÈNCIA EN UNA CIUTAT NEUTRA EN EMISSIONS EN 2030”

0
52
2021-09-15 L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, participa en la jornada de debat sobre el futur sostenible de les nostres ciutats, organitzada per l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i assistix l'estrena del documental La Plaça és teua, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. A l'acte assistix el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

València, dimecres 15 de setembre de 2021

L’alcalde, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assistit hui a l’estrena del documental “La plaça és teua”

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat hui que “la recuperació de la plaça de l’Ajuntament s’emmarca dins de l’objectiu de convertir València en una ciutat neutra en emissions en 2030”. Durant la presentació del documental “La plaça és teua” i el posterior col·loqui sobre el futur sostenible de les nostres ciutats, Ribó ha assegurat que “la nova plaça llança un missatge clar: les coses han de canviar i estan canviant”.

L’alcalde ha participat en esta jornada de debat organitzada per l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, per a reflexionar sobre el paper fonamental de les ciutats en la lluita contra la crisi climàtica.

En l’acte celebrat al Centre Cultural de La Beneficència, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, s’ha presentat el vídeo documental “La plaça és teua”, que mostra com es va forjar el procés de recuperació de la plaça per al poble, donant veu als tècnics que participaren en este gran repte. A través d’esta peça, també s’explica el paper que ha jugat EMT en este procés d’humanització, contribuint a tindre una ciutat menys contaminat i accessible per a totes les persones.

“Esta conversió en zona de vianants s’emmarca en l’objectiu de convertir València en una ciutat neutra en emissions en 2030, i des d’este Ajuntament continuarem fent polítiques per a fer la vida de les persones més amable i senzilla, i també per a fer una ciutat i un planeta més sostenible”, ha explicat Ribó.

En la seua opinió, “s’estan donant passos importants també en l’àmbit estatal com l’aprovació de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, però hem d’anar més enllà i amb més pressa que mai”. “Este documental demostra que es poden fer les coses bé, amb voluntat i tenint les idees clares. La nova plaça de l’Ajuntament llança un missatge clar: les coses han de canviar i estan canviant”, ha apuntat.

 

“És espectacular comprovar com cada dia la plaça és plena de persones i de vida. El que abans era una rotonda de cotxes i una estació d’autobusos, amb tota la contaminació que això implicava, ara és un espai que la ciutadania pot disfrutar”, ha destacat Ribó. Per això, considera

que “este tipus de decisions, com la recuperació de l’espai públic per a les persones, haurien d’estar fora del conflicte polític. S’ha de prioritzar el bé comú i del planeta”.

Per la seua part, el regidor de Mobilitat Sostenible ha explicat que el documental “La plaça és teua” relata tot el procés de reconversió de la plaça de l’Ajuntament, “que des de feia dècades era un espai inhòspit, tiranitzat per més de 10.000 cotxes al dia, on la tònica dominant eren el soroll, els fums i la inaccessibilitat”. A més, ha recordat, el documental posa en valor el treball realitzat pels tècnics, tant de l’àrea de l’àrea de Mobilitat com de l’EMT. “Ara tenim una plaça digna del seu nom. Un espai recuperat per a la gent, que des del primer dia està fent ús d’ella”, ha destacat.

Grezzi ha explicat que la reconversió d’estos 12.000 metres quadrats de plaça és “una fita en la història de València” i, ”malgrat totes les resistències i els intents de paralitzar el projecte, un any després ningú la imagina d’una altra manera”.

També ha recordat que el documental es projectarà per a tota la ciutadania el pròxim diumenge a les 20:00 hores en la mateixa plaça de l’Ajuntament, dins de la celebració del “València Mobility Weekend”, que del 17 al 19 de setembre acollirà activitats lúdiques per a totes les edats.

En la taula redona també ha participat la que fora regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Madrid, Inés Sabanés. A l’acte ha assistit el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

DEIXAR RESPOSTA