EMT POSA A PROVA UN AUTOBÚS ELÈCTRIC PER A VALORAR EL SEU RENDIMENT

0
303

València, dimarts 5 d’octubre de 2021

L’empresa municipal està ultimant el procés de licitació per a la compra de vint autobusos elèctrics

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València està provant estos dies l’autobús elèctric Volvo 7900 per a analitzar la seua autonomia durant una jornada completa de treball. L’autobús 100% elèctric i zero emissions operarà en diferents línies i transportarà passatge a fi d’obtindre dades que permetan valorar el seu rendiment i operativitat en la xarxa.

L’autobús cedit per Volvo, de 12 metres de longitud i amb motor elèctric de 200 KW, circularà per la ciutat fins la setmana vinent, el que permetrà comparar estes dades amb les obtingudes en altres assajos realitzats en els últims mesos amb autobusos elèctrics d’Irizar, BYD, Solaris o Man.

El president d’EMT, Giuseppe Grezzi, ha explicat que estes proves estan permetent conéixer de primera mà les tecnologies eficients i netes disponibles en el mercat que donen resposta a les necessitats del transport urbà i aporten solucions als reptes mediambientals actuals.

“És important provar diferents models i veure si complixen amb les necessitats específiques de la nostra xarxa. Volem impulsar l’electrificació de la nostra flota per a incorporar vehicles de zero emissions que ens permetan contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i continuar avançant cap a la descarbonització de la nostra ciutat”, ha destacat.


Grezzi ha explicat que el personal tècnic d’EMT es troba ultimant el procés de licitació per a la compra d’una vintena d’autobusos elèctrics, que se sumaran als dos elèctrics i als 254 híbrids actuals. Este projecte d’electrificació de la flota ha sigut presentat als fons europeus Next Generation per a impulsar un transport urbà col·lectiu més eficient i sostenible.

Esta aposta pels vehicles elèctrics anirà acompanyada del projecte d’electrificació de la cotxera de Sant Isidre, que també opta a estes ajudes europees, a fi de proveir de la infraestructura necessària que permeta la recàrrega dels nous autobusos elèctrics en les instal·lacions de l’empresa pública.

DEIXAR RESPOSTA