EMT CONGELA TOTES LES TARIFES PER A 2022

0
89

L’empresa municipal reforçarà la plantilla per a millorar el servici públic que presta a la ciutadania

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València congelarà, per cinquè any consecutiu, les tarifes de tots els seus títols en 2022. Així es contempla en els pressupostos del pròxim exercici, en els quals l’empresa municipal preveu consolidar la seua recuperació després de la pandèmia amb una previsió d’ingressos per activitat de 41,7 milions d’euros, un 34% més que en 2021.

L’entitat té previst augmentar la plantilla en 2022 per a donar resposta a les necessitats de l’empresa i oferir a la ciutadania un servici de qualitat i amb millors freqüències. De fet, este reforç de la plantilla per a millorar el servici s’iniciarà ja en el mes de novembre amb la incorporació d’una vintena de conductors i conductores. La contractació de nou personal, juntament amb la pujada salarial del 2% prevista en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del pròxim any, farà que la inversió en personal cresca un 5%. Este increment també inclou la recuperació salarial de la plantilla després de les retallades de 2012 i l’aplicació de les mesures del Conveni Col·lectiu.

Les previsions de recuperació de la demanda durant l’any vinent impulsaran la xifra de negoci fins als 41,7 milions d’euros. La bona gestió realitzada per l’empresa municipal també permetrà incrementar en 2022 els ingressos de l’aparcament Centre Històric-Mercat Central, que ha permés millorar la mobilitat en el centre històric i dinamitzar el comerç de proximitat.

El Consell d’Administració d’EMT ha aprovat estos pressupostos, per als quals l’aportació municipal serà de 74 milions d’euros, incloent-hi els 13,6 milions dels PGE que l’Autoritat de Transport Metropolità de València haurà de transferir a l’empresa municipal.

El president d’EMT, Giuseppe Grezzi, ha destacat que “estos pressupostos pretenen consolidar la recuperació de la demanda iniciada enguany amb la ferma aposta pel transport públic del Govern municipal, deixant arrere els 54 i 55 milions d’euros que s’aportaven en els anys 2012-2015”. “Dins del nostre compromís d’oferir a la ciutadania un servici públic de qualitat, mantindrem les tarifes per a donar suport a les persones que continuen patint l’impacte de la pandèmia”, ha afegit Grezzi.

Pla d’inversions

L’empresa municipal té previst continuar avançant en el seu pla de transformació del transport urbà per a fer-lo més sostenible i eficient amb inversions per valor de 50 milions d’euros, que inclouen els projectes que seran finançats pels fons europeus Next Generation.

Entre estos projectes figura l’adquisició d’una vintena d’autobusos elèctrics i l’electrificació de la cotxera que permetrà incorporar vehicles de zero emissions a la flota per a reduir la contaminació i avançar cap a l’objectiu de descarbonització de la ciutat. També la renovació de la infraestructura de ticketing a bord dels autobusos per a digitalitzar l’experiència de les persones usuàries i augmentar l’accessibilitat amb la introducció de nous mètodes de pagament.

 

DEIXAR RESPOSTA