L’AJUNTAMENT PREPARA UN DISPOSITIU DE TRÀNSIT PER A LA CELEBRACIÓ DE LA MARATÓ DE VALÈNCIA

0
174

València, dimarts 30 de novembre de 2021

Els autobusos d’EMT seran gratuïts el diumenge fins a les 16.00 hores

La celebració de la Marató València diumenge que ve 5 de desembre provocarà talls de trànsit des del divendres en diversos punts de la ciutat. El Centre de Gestió de Trànsit de l’Ajuntament farà un seguiment en temps real de les incidències, mentre que l’Empresa Municipal de Transports (EMT) reforçarà el seu equip d’informació per a assistir les persones usuàries, que podran utilitzar els autobusos municipals de manera gratuïta el diumenge fins a les 16.00 hores.

L’inici de la carrera es realitzarà en quatre eixides a les 08.15, 08.30, 08.45 i 09.00 hores, des de la plaça de la Marató amb el Pont de Montolivet, i està previst que la prova finalitze sobre les 15.00 hores. L’EMT adaptarà el seu servici a estes eixides escalonades per tal de facilitar els desplaçaments en transport públic cap a la zona d’eixida fins a les 7.30 hores. Després, es podrà arribar amb les línies 35 i 99 fins a la rotonda del centre comercial del Saler.

Talls de trànsit

El diumenge, el Pont de l’Assut de l’Or estarà tancat en sentit d’entrada a la ciutat des de primera hora del matí, mentre que en sentit eixida estarà obert en tot moment. La vespra de la carrera, dissabte 4 de desembre, a partir de les 16.00 hores, es tancaran els dos sentits de l’avinguda de l’Institut Obrer, entre les avingudes d’Amado Granell Mesado i Professor López Piñero. També el dissabte a partir de les 22.00 hores, i fins al diumenge a les 11.30 hores, es tancarà l’avinguda Professor López Piñero entre els carrers Alcalde Reig i Ricardo Muñoz Suay.

Per la seua banda, el divendres 3 de desembre, a partir de les 22.00 hores, es tancarà al trànsit el Pont de Montolivet en els dos sentits i el vial de Professor López Piñero en direcció cap al centre de la ciutat, per al muntatge de l’arc d’eixida de la prova. Estos talls es mantindran fins al diumenge 5 de desembre a les 21.00 hores.

Tota la informació sobre les incidències de trànsit en les zones afectades podrà seguir-se en temps real en el compte de twitter del Centre de Gestió de Trànsit de l’Ajuntament @transitvalencia, en l’aplicació App València i en l’apartat de mobilitat del geoportal municipal.

Alteracions de l’EMT

L’EMT facilitarà els desplaçaments en transport públic durant la celebració de la prova amb viatges gratuïts fins a les 16.00 hores en tots els seus autobusos, gràcies a un acord de col·laboració amb la Societat Esportiva Correcaminos per a fomentar la mobilitat sostenible durant una de les cites esportives més importants de la ciutat.

La prova obligarà el diumenge a suprimir de 7.30 a 16.00 hores les línies C1, 19, 30, 31, 32, 40, 67, 70, 71, 73, 79, 80, 81, 92, 93, 95 i 98. La resta de les línies alteraran part del seu recorregut, que podrà ser consultat en la secció “Última Hora” de la web, en l’app o en les xarxes socials institucionals. Totes les línies s’aniran restablint segons avance la prova i es vagen obrint zones al trànsit.

Les tasques de muntatge de la carrera que es realitzaran el dissabte i el divendres també provocaran xicotetes alteracions en el recorregut en les línies 13, 15, 24, 25, 35, 95, i N9. El dissabte també obligarà a modificar el recorregut de les nocturnes N1, N2, N8, i N10.

L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) també assistirà durant el cap de setmana a les persones usuàries a través de l’atenció telefònica, Whatsapp i Telegram. A més, l’equip d’informació realitzarà una obertura especial el diumenge al matí de 8.00 a 14.00 hores.

DEIXAR RESPOSTA