EMT LLANÇA UNA LICITACIÓ PER A INCORPORAR NOVES FORMES DE PAGAMENT A BORD DE L’AUTOBÚS

0
542

València, dimecres 15 de desembre de 2021

L’entitat ha iniciat el procediment per a renovar la infraestructura de venda i validació de títols, un projecte que opta als fons europeus Next Generation

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha tret a licitació la renovació de la infraestructura a bord dels autobusos per a incorporar noves formes de pagament a través del mòbil o targeta bancària. El president d’EMT, Giuseppe Grezzi, ha destacat que “gràcies a esta nova infraestructura de venda i validació de títols, es millorarà l’experiència d’ús de les persones usuàries i l’accessibilitat al transport públic”.

El plec de condicions contempla l’ampliació de les màquines validadores en la zona central dels autobusos. Totes elles hauran d’incorporar un lector QR per a implantar la validació a través del mòbil, així com la tecnologia EMV perquè les viatgeres i viatgers puguen realitzar els seus pagaments amb targeta de crèdit, dèbit, els seus dispositius mòbils o altres.

A més, les noves màquines incorporaran una pantalla que informarà les persones usuàries de les operacions realitzades o la validació, entre altres. Estes pantalles també permetran la interacció tàctil en cas de requerir-se en uns certs processos, com la compra de diversos bitllets senzills alhora.

“La infraestructura actual va ser adquirida en 2008 i no es pot adaptar a les noves necessitats del mercat. Per això, volem apostar per la digitalització i modernització del nostre servici públic, oferint noves alternatives que facen que el transport públic sigua cada vegada més accessible, còmode i eficient”, ha assenyalat Grezzi.

El projecte de renovació de la infraestructura de ticketing s’ha presentat ja als fons europeus Next Generation i compta amb un pressupost màxim de 3,1 milions d’euros. El contracte es divideix en dos lots, d’una banda, la infraestructura a bord i el sistema de gestió central i, per un altre, les comunicacions.

El regidor ha explicat que “la digitalització dels mètodes de pagament també millorarà l’eficiència operativa en reduir els temps de viatge dels autobusos amb embarcaments més ràpids i processos de pagament més àgils. A més, permetrà recopilar dades per a conèixer millor els nous hàbits de mobilitat i planificar de manera òptima el servici”.

‘Mobility as a Service’

La nova infraestructura estarà preparada per a evolucionar cap a experiències conegudes com “Mobility as a Service” (mobilitat com a servici) i implantar iniciatives com “Ciutats Connectades”, el projecte que l’Ajuntament de València ha presentat al costat d’altres ciutats espanyoles als fons europeus per a impulsar una nova gestió de la mobilitat urbana. A través d’una plataforma digital multiciutat, s’integraran totes les formes de transport i es combinaran en una única App per a oferir una solució de mobilitat inclusiva i sostenible.

DEIXAR RESPOSTA