EMT INICIA ESTE CAP DE SETMANA EL DISPOSITIU ESPECIAL DE FALLES

0
1040

València, divendres 25 de febrer de 2022

Es reforçaran les línies per a facilitar els desplaçaments a la Crida i altres actes fallers

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València posarà en marxa este cap de setmana el seu dispositiu per a estes Falles, que contempla reforços per a facilitar els desplaçaments en autobús a la Crida i altres actes fallers, així com un operatiu especial durant la Mascletà.

A partir d’este dissabte, un equip de persones informadores estarà al carrer per a recomanar els millors recorreguts al veïnat i turistes perquè puguen moure’s per la ciutat en transport públic. Durant totes les festes falleres, es repartiran en diferents punts 100.000 llibres informatius i es reforçarà l’Equip Online d’Informació (EOI) per a mantindré informades a les persones usuàries en temps real a través dels diferents canals digitals.

EMT iniciarà el seu dispositiu especial de mascletaes a partir de l’1 de març. En concret, de l’1 al 15 de març, el trànsit estarà restringit des de l’intercanviador Tetuan-Porta de la Mar fins a la plaça de Sant Agustí durant la mascletà i els autobusos no podran circular per l’anell interior.

Per això, des de les 12.30 hores (de dilluns a divendres i els caps de setmana segons els actes fallers) i fins que es normalitze el trànsit, es crearà un gran punt d’intercanvi en la zona de Tetuan – Porta de la Mar, on faran parada les línies habituals i s’habilitaran parades provisionals per a altres 17 línies. El mateix ocorrerà en l’entorn de Sant Agustí, on realitzaran parada les línies habituals i altres 15 de forma provisional.

A partir del 16 de març, tot el centre quedarà tallat al trànsit fins a la matinada posterior a la cremà de les Falles. En les pròxims dies, EMT informarà de tots els reforços previstos per als dies grans de les festes falleres.

Actes fallers este cap de setmana

Este cap de setmana arranquen els actes fallers amb la celebració de la Cordà el dissabte 26 de febrer. A partir de les 21.30 hores, es restringirà l’accés al trànsit a la plaça de l’Ajuntament, el que provocarà canvis d’itineraris en les línies al seu pas per la zona i en les nocturnes, que limitaran en els carrers de Colón i Xàtiva.

El diumenge 27 de febrer, la Despertà i l’entrada de bandes provocaran desviaments des de les 7.00 hores en la plaça de l’Ajuntament i el seu entorn. Durant la Mascletà, prevista per a les 14.00 hores, s’aplicarà el dispositiu de Mascletà habitual.

Amb motiu de la celebració de la Crida, el diumenge també s’incrementarà el servici de les línies 4, 6, 8, 9, 11, 16, 19, 25, 27, 28, 31, 32, 35, 60, 62, 70, 72, 73, 79, 80, 81, 93, 94, 95 i 98. Estos reforços s’intensificaran durant la vesprada per a desplaçar a la ciutadania a l’entorn de la Crida, i es mantindran fins a la finalització de l’acte.

Per altra part, del 27 de febrer fins al 13 de març, la línia C1 Centre Històric no operarà els diumenges amb motiu dels actes fallers previstos. Tota la informació actualitzada es pot consultar en la secció “Última Hora” de la pàgina web d’EMT, xarxes socials i App.

Respecte al cap de setmana del 5 i del 6 de març, també es reforçaran 17 línies (4, 6, 8, 9, 16, 19, 25, 27, 31, 32, 60, 62, 70, 72, 73, 81 i 95) des de les 8.00 hores fins a les 15.30 hores per a facilitar els desplaçaments a la Mascletà. A més, durant la vesprada del diumenge 6 de març s’augmentarà el servici amb motiu de la celebració de la cavalcada del Ninot.

DEIXAR RESPOSTA