LES LÍNIES CIRCULARS DE L’EMT JA S’HAN CONVERTIT EN LA C2 I C3

0
172

València, dimarts 1 de febrer de 2022

Els autobusos d’estes noves línies circulen des de hui pels carres de València en substitució dels coneguts 79/80 i 89/90

La línia circular 79 i 80 de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ja s’ha convertit, des de hui, en la C2. I la 89 i 90 ha passat anomenar-se C3. Les dues, al costat de la C1 (antiga línia 5) que envolta el Centre Històric des de 2020, conformen la xarxa de línies circulars que recorren els diferents anells de la ciutat.

Este canvi, anunciat pel regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Greezi, en el marc d’un conjunt de mesures per fer la xarxa de l’EMT “més accessible i intuïtiva”, afecta les persones usuàries que, per exemple, utilitzen l’autobús per desplaçar-se des de l’Estació d’Autobusos fins a l’actual estadi Mestalla, amb pas pels grans vies (Ferran el Catòlic, Ramon i Cajal, Germanies i Marqués del Túria) i la resta de vies que conformen el segon anell circulatori de la ciutat, així com als qui fan el mateix recorregut en sentit contrari. I per als i les usuàries de l’EMT que es desplacen pel tercer anell.

Pel que fa a la circular C1, “amb la qual la ciutadania ha pogut interioritzar el concepte de circularitat en la xarxa”, durant el mes de gener ha registrat canvis progressius en les denominacions de les parades. Segons ha recordat el regidor, “s’ha modificat el criteri únic de designar-les amb el nom de l’encreuament de carrers més pròxims i s’ha tingut en compte si estes estan ubicades a prop d’un lloc emblemàtic de la ciutat o una parada de metro per atorgar-li el mateix nom”.

Així mateix, la renovació de la imatge de l’EMT afecta els autobusos i al cartell frontal que els identifica, només figurarà el nom de la destinació. I entre altres novetats destaquen, per exemple, que en els panells informatius de les parades es mostra el recorregut dels autobusos per sentit i amb lletra més gran que l’actual.

Dispositiu informatiu

“Tots els canvis s’han introduït en la xarxa a poc a poc i, perquè la ciutadania els conega amb suficient antelació, realitzarem una acció informativa amb personal al carrer per a resoldre els dubtes de les persones usuàries, així com cartelleria en parades i informació en els canals digitals”, ha indicat el regidor, en recordar que, des del passat 18 de febrer hi ha informadors a peu de carrer i a bord de diferents autobusos de les línies “perquè totes les persones que habitualment utilitzen estes línies coneguen les novetats”.

“Des de fa dos setmanes, tenim un ampli dispositiu informatiu, amb informadors en els autobusos i parades de la C2 i C3 explicant el canvi a les persones usuàries i la gent està responent de forma positiva als canvis per millorar la informació”, ha conclòs el regidor.

DEIXAR RESPOSTA