UN AUTOBÚS RECORRERÀ ELS BARRIS PER A PROPORCIONAR A LES PERSONES SENSE LLAR SERVEIS D’HIGIENE, PERRUQUERIA O DENTISTA

0
272

València, 21 de febrero de 2022

L’autobús “HigieneBus” de Missatgers de la Pau recorrerà els barris de València per a proporcionar a les persones sense llar servicis bàsics d’higiene i neteja personal, perruqueria o dentista gràcies a la col·laboració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i l’Ajuntament de València. Així ho ha destacat l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, després de reunir-se hui amb el fundador de l’ONG Missatgers de la Pau, el Pare Ángel.

En la trobada, en el qual també han participat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, s’han abordat els detalls d’esta col·laboració i les diferents polítiques empreses per l’Ajuntament per a millorar la situació de les persones sense llar i avançar cap a la seua inclusió social i laboral.

“Este tipus de col·laboracions són clau per a dur a terme iniciatives que ens permeten sumar esforços per a atendre les persones més vulnerables i fer front a una realitat que tenim a la nostra ciutat”, ha assenyalat Ribó. L’alcalde també ha destacat “la labor i el compromís del Pare Ángel per a construir una societat més justa i igualitària”. “En esta lluita contra la pobresa i les desigualtats, València sempre serà un aliat, amb un compromís ferm del Govern local amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides”, ha afegit.

Per part seua, el pare Ángel ha assegurat que “atendre les persones sense llar ha sigut sempre una prioritat per a Missatgers de la Pau i hem de ser conscients que estes persones necessiten una higiene que moltes vegades no poden tindre perquè no troben recursos”. “Així no sols podran dutxar-se i tallar-se el pèl per a sentir-se més bonics i millor, sinó que tindran un moment d’intimitat per a ells sols”, ha afegit.

Conveni EMT i Missatgers de la Pau

Per a posar en marxa esta iniciativa, el president d’EMT València, el regidor Giuseppe Grezzi, ha subscrit un conveni de col·laboració amb Missatgers de la Pau, pel qual l’empresa municipal farà les tasques de manteniment ordinàries de l’autobús en les seues instal·lacions i proporcionarà una plaça d’aparcament en la seua cotxera de Sant Isidre.

“Des d’EMT volem aportar el nostre granet d’arena per a posar en marxa el projecte, posant a la seua disposició els nostres recursos i instal·lacions”, ha detallat Grezzi, que ha fet valdre el compromís i solidaritat de la plantilla d’EMT per a fer possible estes iniciatives. “De fet, seran conductors i conductores de l’empresa municipal els que s’encarreguen de realitzar de manera voluntària estes rutes per la ciutat per a assistir a les persones sense llar”, ha assenyalat el president de l’entitat.

Després de la trobada, Ribó ha visitat al costat del Pare Ángel les instal·lacions del “HigieneBus”, que està totalment equipat amb dutxa, espai per a perruqueria, lavabo i cuina. L’objectiu és que el vehicle, que recorrerà els diferents barris de la ciutat, es convertisca en un punt de connexió entre les persones sense llar i els servicis socials i associacions per a facilitar-los l’accés a estos serveis d’atenció bàsics. A més, en el mateix autobús, també tindran accés a dentista, material bàsic per a realitzar cures o repartisc roba.

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha donat “la benvinguda a esta iniciativa, que per a nosaltres és molt positiva i que naix de la col·laboració que tenim des de la Regidoria amb les entitats del sector social de la ciutat”. Així, la regidora ha detallat que l’entitat Missatgers de la Pau ha participat en el cens de persones sense sostre organitzat per l’Ajuntament i ara ha presentat esta iniciativa “que veiem amb molt bons ulls”. “Entre l’administració i les entitats creem sinergies per a aconseguir una ciutat més justa, amb més drets i, en definitiva, millor”, ha destacat.

DEIXAR RESPOSTA