L’EMT “DEIXA ARRERE L’ETAPA DURA DE LA COVID” I TANCA 2021 AMB UN RESULTAT POSITIU DE TRES MILIONS D’EUROS

0
220

València, dijous 24 de març de 2022

La xifra de negocis de l’any passat arriba a 29 milions d’euros, un 23 % més que en 2020, gràcies a l’increment de desplaçaments

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha tancat 2021 amb un resultat positiu de tres milions d’euros. La xifra de negocis de l’any passat arriba a 29 milions d’euros, un 23 % més que en 2020, gràcies a l’increment de viatgers i viatgeres, que se situa en 58,3 milions, 6,5 milions més que en l’exercici anterior. El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha indicat que amb estos resultats l’empresa municipal “deixa arrere l’etapa més dura de la covid”. Pel que fa a les previsions de 2022, el regidor assenyala “cautela” per l’escenari geopolític i el cost del carburant.

Grezzi ha donat a conéixer este matí els resultats dels comptes anuals de l’EMT corresponents a 2021, avalades per auditors externs i que es portaran la setmana que ve al pròxim consell d’administració de l’entitat. Darrere del tancament en positiu, ha explicat l’edil, es troba la xifra de negocis per prestació de servici a València i l’àrea metropolitana —29 milions d’euros en 2021 davant dels 23,5 milions de 2022—, vinculada a l’augment de persones usuàries.

L’edil ha destacat així mateix el creixement dels ingressos d’explotació en un 26 % en 2021. En eixe sentit, ha subratllat la gestió de l’aparcament Centre Històric-Mercat Central, amb prop de 320.000 vehicles al llarg de l’any passat, un 45 % més que en 2020; 277 targetes d’abonaments i residents, i 181 targetes anuals de comerç per a la planta logística de tots els proveïdors del Mercat Central i dels comerços del centre històric. Així, l’aparcament Centre Històric-Mercat Central ha generat ingressos per valor de 1,16 milions d’euros en 2021 i els beneficis se situen en més de 530.000 euros.

El titular de Mobilitat Sostenible ha apuntat que, si bé 2021 és l’any de la “recuperació” de l’EMT després de l’impacte de la pandèmia, la situació és “delicada per les ones successives —de la covid—, l’última d’elles a les portes de l’hivern”. Durant la pandèmia, el volum de passatge ha anat en paral·lel als casos de coronavirus. Gener de 2021 va arrancar amb cinc milions de persones usuàries, un 53 % més que en el mateix mes de 2020, i al febrer, els viatges van continuar augmentant fins als 5,2 milions.

Aposta per la sostenibilitat

Per a Giuseppe Grezzi, la memòria de 2021 posa de manifest el compromís de l’EMT amb les polítiques mediambientals perquè el transport públic siga cada volta més eficient i sostenible. El passat exercici es van posar en circulació 89 nous autobusos híbrids, amb una inversió de 32,6 milions d’euros, dins del programa de renovació de flota baixa en emissions. També s’han dut a terme diverses mesures per millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions, amb inversions superiors als 100.000 euros.

1,4 milions de desplaçaments en Falles

El balanç d’estes Falles és “positiu”, ha assegurat el president de l’EMT. Més de 1,4 milions de persones usuàries han viatjat amb els autobusos municipals durant les festes, prop d’un 80 % del passatge habitual en unes Falles prepandèmia. A més, el dispositiu especial, amb servici les 24 hores, “ha funcionat molt bé”.

DEIXAR RESPOSTA