VALÈNCIA SUMA 3,3 M€ MÉS DELS FONS NEXT GENERATION PER A PROJECTES DE MOBILITAT

0
190

València, dimarts 12 d’abril de 2022

Fins ara l’Ajuntament ha rebut 61,8 milions d’euros del total de 73,6 milions que ha sol·licitat a Europa dins del pla de recuperació, transformació i resiliència davant la pandèmia

Els més de tres milions d’euros addicionals aconseguits del programa d’ajudes de la Unió Europea s’invertiran a millorar els servicis de l’EMT, la construcció de carrils bici i la redacció del Pla Director de la Bicicleta. L’Ajuntament ha rebut fins ara 61,8 milions d’euros del total de 73,6 milions de finançament europeu que ha demanat a través dels fons Next Generation. L’alcalde, Joan Ribó, ha indicat que l’arribada d’estos recursos servirà per aconseguir una ciutat “més amable i habitable per a totes les persones”.

 Ribó s’ha felicitat per la recent comunicació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en què s’indica que València és beneficiària d’altres 3.327.775 milions d’euros de la convocatòria de subvencions a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc dels Next Generation. Esta quantitat es destinarà a noves ferramentes intel·ligents per millorar els servicis de l’EMT. D’esta manera, s’implantaran sistemes de gestió, planificació i monitoratge de dades en els autobusos municipals.

Així mateix, es faran carrils bici en els trams de l’avinguda del Cardenal Benlloch-Eduard Boscà, l’avinguda del General Avilés-Pío Baroja-Mestre Rodrigo, l’avinguda del Cid-Tres Creus-V30, l’avinguda del Doctor Peset Aleixandre, l’avinguda del General Avilés-Pius XII-Nicasi Benlloch, el carrer de Gascó Oliag-Daniel Balaciart, el carrer de José María Haro-José Aguilar, junt amb altres trams als districtes de Jesús, Patraix i Extramurs.

Serà també objecte de finançament l’elaboració del Pla Director de la Bicicleta de València, la finalitat del qual és actualitzar la fulla de ruta per a l’ús de la bici a la ciutat. El pla es fonamenta en tres eixos d’actuació: l’ampliació i adequació de la xarxa ciclista, la sensibilització i educació de la ciutadania en matèria de seguretat viària,  i els mecanismes de gestió de la mobilitat ciclista urbana.

L’alcalde ha destacat l’objectiu d’estos projectes. En primer lloc, el de convertir València en ciutat climàticament neutra per a l’any 2030. “Una ciutat descarbonitzada és una ciutat més saludable on les persones podran viure millor”, ha remarcat. En segon lloc, s’ha referit a la inversió en transport públic “de qualitat”, que “contribuïx també a la cohesió social”. Igualment, ha posat de relleu “l’important paper de la digitalització” i “la necessitat de potenciar-la”. Tot això per aconseguir “una ciutat més amable y habitable per a totes les persones, per millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes”.

El màxim responsable municipal ha insistit que el consistori continua treballant en la captació de fons i ha posat en valor la tasca de l’oficina de projectes europeus i els diversos servicis municipals en eixe sentit. S’han sol·licitat les ajudes Next Generation per una quantia de 73,6 milions d’euros, dels quals, fins al moment, amb la incorporació d’estos 3,3 milions, ja se n’han obtingut 61,8 milions. En eixe sentit, Ribó ha expressat “satisfacció” per la concessió de les subvencions, que interpreta com “un reconeixement per part d’Europa de l’aposta per una ciutat més saludable i sostenible”.

D’altra banda, Joan Ribó ha recordat altres dos projectes complementaris presentats per l’Ajuntament que han aconseguit finançament europeu a través dels fons Next Generation. Es tracta dels anomenats “València mira cap al futur” i “Ciutats connectades”. El primer, per import de 35 milions d’euros, contempla una zona de baixes emissions, carrils bici, més espais per a vianants i millores en la flota de l’EMT. El segon, amb una subvenció de 14 milions d’euros, desplegarà una plataforma digital de mobilitat multimodal, que es desenvoluparà junt amb Valladolid, Vitòria, Logronyo, Gijón i Fuenlabrada, dins d’una iniciativa global de 24 milions d’euros. Totes dos propostes han d’estar concloses abans del 31 de desembre de 2024, i suposen una inversió de 49 milions d’euros.

 

 

DEIXAR RESPOSTA