EMT RENOVA EL CERTIFICAT DE QUALITAT D’AENOR PER LA GESTIÓ DEL SEU SERVICI

0
84

València, dimarts 24 de maig 2022

L’auditoria externa destaca el gran impacte en la qualitat del servici que suposarà la posada en marxa dels projectes Next Generation

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha renovat el certificat de qualitat atorgat per l’Agència Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) pel seu sistema de gestió del servici de transport públic. L’entitat d’acreditació ha constatat que l’empresa municipal compleix amb les normes de referència ISO 9001:2015/UNE 13816:2003 i, per tant, presta un servici de màxima qualitat a la ciutadania.

Després de visitar les diferents instal·lacions de l’EMT, l’equip d’auditors no ha detectat cap no conformitat en el sistema de gestió. A més, en el seu informe destaca positivament la creació del consell consultiu de l’EMT per a fomentar la participació de la ciutadania en el servici de transport públic i treballar conjuntament millores que “donen resposta a les necessitats de les parts interessades externes”.

El consell consultiu integra a representants de la Unió de Persones Consumidores de la Comunitat Valenciana, la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de València (COCEMFE), l’Associació Valenciana pel Transport Públic i la Federació d’Associacions Veïnals de València.

AENOR també assenyala com a punts forts de l’empresa municipal les millores realitzades en la informació a les persones usuàries en tots els suports. Per exemple, el renomenament de parades tenint en compte els punts d’interès o les noves fórmules d’identificació de frontals dels autobusos amb només una destinació i utilitzant minúscules per a aconseguir una major llegibilitat.

D’altra banda, l’auditoria externa destaca l’impacte positiu en el sistema de gestió que tindran els projectes impulsats amb els fons europeus Next Generation. Entre ells, la renovació de totes les marquesines, que ja està en marxa i aporta grans avanços en accessibilitat amb el sistema pioner de NaviLens, “que facilita la informació en parades mitjançant terminals mòbils”.

També valora positivament el projecte de digitalització de tota l’experiència de compra i validació de tots els títols, així com la contínua renovació de la flota que ha permès reduir notablement l’edat mitjana dels vehicles i que ara contempla l’arribada de 20 nous vehicles 100% elèctrics.

DEIXAR RESPOSTA