ELS AUTOBUSOS DE L’EMT VISIBILITZEN LA CAMPANYA DE L’ORGULL

0
64

València, dilluns 13 de juny de 2022

La regidora d’Igualtat i Polítiques de Génere i LGTBI presenta la campanya del Dia de l’Orgull amb accions de visibilitat com una mostra a la plaça de l’Ajuntament

La plaça de l’Ajuntament acull, des de hui i fins al pròxim dimarts 28 de juny, una exposició dels diferents dissenys amb els quals durant els últims anys el consistori ha reivindicat (des de l’any 2017) “els drets de les persones LGTBI i la riquesa de la diversitat”. Esta mostra, ubicada sobre una bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí fa referència a la València capital del Disseny, “és una de les accions de la campanya municipal del Dia de l’Orgull que la ciutat celebra enguany com a “referent en matèria d’inclusió, igualtat i llibertat, per visibilitzar, normalitzar, i trencar els discursos d’odi”, tal com ha anunciat hui la regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, durant la presentació d’esta campanya.

La regidora Lucía Beamud, que ha parlat de València “com la ciutat que mira amb un somriure la seua diversitat”, ha explicat que l’Ajuntament ha organitzat enguany una campanya sota el lema: “On celebrem l’orgull és ací”, “que és una autèntica apel·lació al sentiment de la ciutat i una crida a la ciutadania perquè la senta com tal: oberta, diversa, igualitària i que treballa dia a dia per la llibertat i els drets humans”.

“València és la ciutat orgullosa de l’orgull”, ha afegit donar a conèixer les imatges dissenyades per l’agència Estimado José Alfredo que mostren “símbols de la ciutat, llocs emblemàtics en els quals hi ha espai per a tots i per a totes i des d’on donem la benvinguda i integrem a tothom”.

“La campanya, accessible al portal www.valencia.es/cas/valenciaorgullosa, és una reivindicació del espai públic, el carrer i les places com escenari de expressió lliure del gènere i l’orientació sexual”, ha aclarit Beamud, en concretar que esta es reproduirà en 80 mupis, 3000 cartells A3, vídeo, premsa, radio, i xarxes socials”. “També repartirem 3000 pegatines per que les entitats, organitzacions, associacions, etc se senten orgulloses de l’orgull ficant-les en els seus aparadors, finestres o portes d’entrada”.

En el marc d’esta campanya de sensibilització i visibilització, que convida, per exemple, a “agafar la mà de qui vullgues”, l’Ajuntament també està pintant 145 nous bancs amb diferents emblemes, com la bandera LGTBI, la bisexual, la trans i la lèsbica en diferents punts de la ciutat, “espais públics que han de ser referents en la lluita contra qualsevol tipus de discriminació i que la ciutadania els ha de percebre com a llocs segurs per a totes i tots”.

La campanya també estarà present en alguns autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) que circularan pels carrers de la ciutat amb vinils “per visibilitzar l’Orgull del col·lectiu LGTBI”, que, a més, “serà el motiu de la il·luminació de diferents edificis municipals amb els colors de l’arc de Sant Martí”.

“Mitjançant la visibilitat combatim els discursos que es transformen fins i tot en atacs físics”, ha reiterat la regidora en recordar que l’Ajuntament ultima i tindrà abans de concloure l’any el primer Pla LGTBI de la ciutat que ha comptat, per exemple, amb més de 30 associacions del tercer sector en un procés participatiu”.

En al·ludir al tercer sector, que representa a la societat civil organitzada, Lucía Beamud ha explicat que l’exposició de la plaça de l’Ajuntament, organitzada per l’agència de publicat KliperDVila, “és un exemple de la contribució municipal per fer de Valènci una ciutat acollidora, inclusiva i lliure”.

Per últim, Lucía Beamud, ha explicat que l’Ajuntament també celebrarà un acte, amb la Direcció General d’Igualtat a la Diversitat de la Generalitat, per fer memòria de l’orgull. “En la plaça del Mercat, on va ser penjada per la seua identitat de gènere Margarida Borràs, actual icona per a la defensa dels drets LGTBI, farem un recorregut del desenvolupament de l’orgull a la ciutat”, ha conclòs.

En la presentació d’esta campanya han participat representants de les dos agències implicades Antonio Navarro i Manu Pérez d’Estimado José Alfredo i KliperDVila, respectivament.

DEIXAR RESPOSTA