EL CONSELL CONSULTIU DE L’EMT VALIDA LA NOVA INFRAESTRUCTURA EN ELS AUTOBUSOS QUE INCORPORA EL PAGAMENT AMB TARGETA

0
309

València, diumenge 23 d’octubre de 2022

Representants de les persones usuàries participen en la revisió de les noves màquines validadores per a garantir l’accessibilitat universal

Representants de les persones usuàries del transport públic han participat en la revisió de les noves màquines validadores que començaran a instal·lar-se a la fi d’any en els autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València. Esta nova infraestructura permetrà augmentar l’accessibilitat i digitalitzar l’experiència d’ús amb nous mètodes de pagament, com la targeta bancària, o de validació amb el mòbil.

El Consell Consultiu de l’EMT (la Unió de Persones Consumidores de València, la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de València (COCEMFE), l’Associació Valenciana pel Transport Públic i la Federació d’Associacions Veïnals de València) ha celebrat una jornada de treball en les cotxeres de Sant Isidre per a revisar conjuntament els nous dispositius.

Durant la trobada, el Consell Consultiu ha pogut conèixer de prop el projecte de renovació de tota la infraestructura i involucrar-se en este projecte estratègic de l’entitat amb l’objectiu que responga a les necessitats de tota la ciutadania i es garantisca l’accessibilitat universal.

Fruit d’este procés de treball, EMT instal·larà, a proposta de COCEMFE, noves màquines validadores també en la zona central dels autobusos per a facilitar la validació o compra de bitllets senzills a les persones amb mobilitat reduïda, especialment a aquelles que utilitzen cadires de rodes i accedeixen als autobusos per la porta central.

Amb este projecte de renovació de ticketing, impulsat amb els fons de la Unió Europea-Next GenerationEU, molt prompte les viatgeres i viatgers podran realitzar els seus pagaments amb targeta de crèdit, dèbit o els seus dispositius mòbils a bord dels autobusos municipals gràcies a la tecnologia EMV.

Una altra de les novetats serà que les màquines incorporaran un lector QR per a validar a través del mòbil, així com una pantalla que informarà les persones usuàries de les operacions realitzades o la validació, entre altres. Estes pantalles també permetran la interacció tàctil en cas de requerir-se en uns certs processos, com la compra de diversos bitllets senzills alhora.

DEIXAR RESPOSTA