L’EMT SERÀ GRATUÏTA PER ALS MENORS DE 30 ANYS FINS AL 31 DE DESEMBRE

0
4167

València, dimecres 5 d’octubre de 2022

L’alcalde Joan Ribó anuncia l’acord, que comptarà amb una aportació econòmica del 50% de la Generalitat, i un altre 50% de l’Ajuntament

 L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que les persones menors de 30 anys podran viatjar de manera gratuïta en els autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València a partir del pròxim 9 d’octubre i fins al 31 de desembre. “Acabem d’arribar a un acord amb la Generalitat pel qual l’EMT se suma a la gratuïtat del transport públic a la ciutat i a l’àrea metropolitana per als menors de 30 anys”, ha explicat l’alcalde, que ha assenyalat que les aportacions per a portar endavant esta iniciativa aniran a càrrec de l’Ajuntament i de la Generalitat al 50%.

Ribó ha subratllat que esta “és una mesura molt important per tal d’ajudar totes les persones joves, en esta situació econòmica complexa en la qual estem, i també per a continuar potenciant el transport públic a la ciutat”. Tal com ha subratllat el primer edil, “esta gratuïtat ha de ser un camí pel qual molts joves es decidisquen a utilitzar l’autobús en lloc d’altres mitjans de mobilitat”.

En els últims dies, l’Ajuntament de València ha estat treballant amb la Generalitat perquè la gratuïtat fora efectiva per a tot el transport públic, inclòs el de la ciutat de València. El president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha assenyalat que este acord permetrà ajudar totes les persones usuàries joves que es mouen per la ciutat de manera sostenible a combatre els efectes de la inflació”. “Des de l’EMT enteníem que la Generalitat no podia deixar fora d’esta iniciativa les persones usuàries de València i dels pobles que tenen la mobilitat metropolitana gestionada per l’EMT”, ha afegit el regidor.

Així, totes les persones fins a 30 anys inclusivament podran sol·licitar este nou títol temporal coordinat per l’Autoritat de Transport Metropolitana de València (ATMV). Per a això hauran de presentar el seu DNI, NIE o passaport, amb l’objecte acreditar que complixen el requisit d’edat. Els terminis i llocs d’obtenció del títol es comunicaran a través de les webs i xarxes socials institucionals de l’ATMV.

Prorrogar la rebaixa del 30% durant 2023

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que l’Ajuntament sol·licitarà al Govern Central que prolongue a l’any 2023 la bonificació al transport urbà que beneficia les persones usuàries de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València i l’àrea metropolitana. Esta bonificació ha permés reduir en un 30% els preus de l’EMT corresponents al bonobús de 10 viatges i a l’abonament mensual EMT Jove. L’objectiu, ha recordat l’alcalde, Joan Ribó, és “mitigar l’impacte de la inflació en les persones usuàries del transport públic”.

Esta reducció de preus està en vigor des del passat 1 de setembre, quan l’Ajuntament de València es va acollir a les ajudes directes del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, aprovades per a fer front a les situacions de vulnerabilitat social i econòmica actuals (recollides en el Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny). En principi, la mesura es contempla per al període comprés entre l’1 de setembre i el 31 de desembre pròxim, encara que l’alcalde ha destacat la importància de continuar donant suport a la mobilitat i la qualitat de vida de la ciutadania, prorrogant les ajudes durant tot l’any 2023.

La iniciativa ha permés reduir el preu del Bonobús de 10 viatges de 8,5 a 6 euros, i el Bonobús personalitzat de 10 viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general, de 6,80 a 4,80 euros, mentre que el de categoria especial ha passat de 4,30 a 3 euros. Per la seua banda, el títol de càrrega mensual EMT Jove (per a menors de 30 anys) s’ha vist rebaixat de 25 a 17,50 euros.

DEIXAR RESPOSTA