EMT DESENVOLUPARÀ UN BESSÓ DIGITAL PER A MILLORAR LA MOBILITAT SOSTENIBLE EN SIS CIUTATS ESPANYOLES

0
49

Divendres 25 de novembre de 2022

Esta plataforma s’implementarà dins del projecte Next Generation “Ciutats Connectades” juntament amb Valladolid, Gijón, Vitòria, Fuenlabrada i Logronyo

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València desenvoluparà un bessó digital per a millorar la planificació i la gestió de la mobilitat sostenible a València, Valladolid, Gijón, Vitòria, Fuenlabrada i Logronyo dins del projecte “Ciutats Connectades”, al qual podran sumar-se altres ciutats en el futur.

D’esta manera, es crearà una rèplica virtual completa dels fluxos de mobilitat que, a través de la Intel·ligència Artificial, permetrà simular els efectes de les millores en la xarxa de transport intermodal a les ciutats que formen part de la plataforma. Per exemple, es podrà estudiar l’impacte de la creació d’una nova línia o l’ampliació d’un recorregut a la ciutat, tenint en compte altres factors com els nivells de contaminació o l’augment de la seguretat.

La plataforma, que es desenvoluparà en codi obert, també permetrà la captació, processament i explotació de dades de mobilitat urbana. Per primera vegada, seran els ajuntaments els qui gestionen directament el Big Data de la mobilitat per a conèixer al detall els nous hàbits de mobilitat i prendre millors decisions a l’hora de planificar el transport de les ciutats.

El Consell d’Administració de l’EMT té previst aprovar el pròxim dimarts, 29 de novembre, l’adjudicació d’este contracte que, amb una duració fins a 2024, permetrà desenvolupar esta plataforma MaaS (Mobilitat com a Servici), la primera de referència en l’àmbit estatal, per un import de 10 milions d’euros, que serà assumit al 90% pels fons de la Unió Europea-Next GenerationEU.

Este projecte multiciutat també permetrà a la ciutadania planificar, reservar, pagar i viatjar en diferents mitjans de transport sostenibles, com a autobús, bicicleta de lloguer o taxi, usant una mateixa aplicació en totes les ciutats que s’integren en la plataforma. D’esta manera, una única aplicació oferirà una solució de mobilitat inclusiva per a facilitar la intermodalitat en les grans ciutats sense necessitat de dependre del vehicle privat i continuar fomentant la mobilitat sostenible.

 

 

DEIXAR RESPOSTA