EMT VALÈNCIA AMPLIA LA GRATUÏTAT PER A MENORS DE 30 ANYS FINS AL 31 DE JULIOL

0
554

València, dimarts 27 de desembre de 2022

L’alcalde, Joan Ribó, expressa la seua satisfacció després d’arribar a un acord “molt positiu” amb la Generalitat per estendre sis mesos més la gratuïtat del servei públic municipal

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que els menors de 30 anys podran continuar viatjant de manera gratuïta en els autobusos de València fins al 31 de juliol de 2023. L’EMT prorrogarà sis mesos més la gratuïtat perquè els joves puguen continuar beneficiant-se d’esta mesura i fomentar l’ús del transport públic durant tot el curs acadèmic”, ha afirmat Ribó.

L’alcalde ha explicat que s’ha renovat l’acord “molt positiu” amb la Generalitat “per a finançar conjuntament esta ampliació que beneficia la ciutadania de València, els pobles i l’àrea metropolitana on presta servici l’EMT”. “És important continuar ajudant les persones a mitigar els efectes de la inflació a través de mesures que també contribueixen a avançar en el nostre objectiu de descarbonització de la ciutat”, ha afegit.

La mesura de la gratuïtat per a menors de 30 anys va ser aprovada el mes d’octubre passat i estava previst que finalitzara el pròxim 15 de gener. Gràcies a esta pròrroga, les persones menors de 30 anys podran continuar viatjant de manera gratuïta als autobusos municipals durant el primer semestre del 2023.

“Mantenim els esforços econòmics necessaris per facilitar la mobilitat en transport públic amb accions que reforcen els autobusos municipals com la millor opció per desplaçar-se per una ciutat cada vegada més sostenible i saludable”, ha assenyalat per la seua banda el president de l’EMT, Giuseppe Grezzi. “Després de confirmar l’acord amb la Generalitat, està previst que el Consell d’Administració de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) aprove demà l’acord que permetrà la pròrroga d’esta mesura”, ha afegit Grezzi.

Totes les persones de fins a 30 anys, inclusivament, poden sol·licitar este títol coordinat per l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV). Les persones que ja el posseeixen, poden continuar utilitzant-lo fins al juliol sense necessitat de realitzar cap tràmit.

Esta mesura se suma a altres impulsades des de l’Ajuntament de València per mitigar els efectes de la pujada dels preus i promoure l’ús del transport públic entre la ciutadania. L’última d’elles ha estat l’ampliació durant tot el 2023 de la rebaixa del 30% en els títols multiviatges de l’EMT disponibles per a tots els usuaris i usuàries.

D’esta manera, durant l’any vinent, el bonobús de deu viatges es rebaixa de 8,5 a 6 euros. En el cas del bonobús personalitzat de deu viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general, s’hi reduix de 6,80 a 4,80 euros, i el de categoria especial, de 4,30 a 3 euros.

DEIXAR RESPOSTA