L’EMT APLICARÀ A PARTIR DE L’1 DE GENER EL DESCOMPTE DEL 50% EN EL SEU BONOBÚS I EMT JOVE

0
1885

València, divendres 30 de desembre de 2022

De l’1 de gener al 30 de juny de 2023, les persones usuàries podran adquirir el bonobús de deu viatges per 4,25 euros

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) aplicarà a partir de diumenge 1 de gener i fins al 30 de juny el descompte del 50% en el preu dels títols multiviatges propis, el bonobús i EMT Jove. L’Ajuntament de València cofinançarà esta mesura juntament amb el Govern central, que aportarà un 30%, per a continuar promovent l’ús dels autobusos municipals i pal·liar l’impacte de la inflació actual en les famílies.

El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha afirmat que “l’equip tècnic de l’EMT ha treballat intensament estos últims dies per a realitzar en temps rècord totes les adaptacions tecnològiques i logístiques necessàries perquè les persones usuàries puguen beneficiar-se al més prompte possible d’este descompte. Així, a partir de l’1 de gener, ja podran obtindre els títols a meitat de preu a les botigues en línia i físiques”.

Grezzi ha posat en valor “els esforços econòmics que està realitzant l’Ajuntament de València per a promoure la mobilitat sostenible des de diferents àmbits, tant reduint preus per a fer costat les famílies com millorant el servei amb noves connexions entre barris i pobles, millors freqüències i nous autobusos més sostenibles”.

El regidor ha animat el govern central a “caminar en la mateixa direcció que València i el seu compromís pel transport públic no es limite a descomptes temporals de preu. És necessari que també hi haja una aposta estatal clara per a millorar el servici que es presta a la ciutadania amb una llei de finançament del transport públic justa i a llarg termini que garantisca el dret a la mobilitat sostenible de totes les persones”.

D’esta manera, durant els pròxims sis mesos, les persones usuàries podran adquirir el bonobús de deu viatges per 4,25 euros, enfront dels 8,50 euros del seu preu habitual. El bonobús personalitzat de deu viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general passarà dels 6,80 a 3,40 euros, i el de categoria especial dels 4,25 a 2,15 euros. Per la seua banda, el preu del títol mensual EMT Jove es rebaixarà dels 25 a 12,50 euros.

Tots estos títols podran obtindre’s fins al 30 de juny en els punts de venda habituals de l’EMT. En el cas del bonobús, en estancs, quioscos, web, app i oficines d’atenció a la ciutadania (OAC). Els bonobusos personalitzats i EMT Jove també podran obtindre’s en línia en l’APP i web oficial de l’EMT i de manera presencial en les OAC (carrer de Mendoza, estació del metro de Colón i en la Universitat Politècnica de València).

Gratuïtat per a joves de fins a 30 anys

A este descompte del 50% en els títols multiviatges se suma l’ampliació de la gratuïtat per als joves de fins a 30 anys, que poden viatjar sense cost en els autobusos municipals fins al 31 de juliol de 2023. L’Ajuntament i la Generalitat han renovat així el seu acord per a cofinançar la mesura i fomentar la mobilitat sostenible entre els més joves durant tot el curs acadèmic.

Les persones menors de 30 anys, inclusivament, poden sol·licitar este títol coordinat per l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), mentre que aquelles que ja el posseeixen poden continuar utilitzant-lo sense realitzar cap tràmit.

DEIXAR RESPOSTA