L’EMT ESTÉN LA REBAIXA DEL 30% EN EL PREU DEL BONOBÚS I EMT JOVE DURANT TOT EL 2023

0
256

València, divendres 23 de desembre de 2022

Ribó destaca “la importància de continuar fent costat a les persones usuàries del transport públic en el context econòmic actual”

L’alcalde, Joan Ribó, ha anunciat que l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ampliarà la rebaixa del 30 % en el preu dels títols multiviatges propis, el bonobús i EMT Jove, durant tot el 2023. “És necessari que continuem fomentant l’ús del transport públic per avançar en els nostres objectius de descarbonització de la ciutat i fem costat a les persones usuàries en el context econòmic actual”, ha assenyalat Ribó.

D’esta manera, l’EMT prolongarà, fins al 31 de desembre de 2023, la reducció del 30 % en el preu del bonobús de deu viatges, que ha passat de 8,5 a 6 euros, i en el títol mensual EMT Jove per a menors de 30 anys, que s’ha rebaixat de 25 a 17,50 euros. En el cas del bonobús personalitzat de deu viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general, s’ha reduït de 6,80 a 4,80 euros, i el de categoria especial de 4,30 a 3 euros.

L’alcalde ha recordat que s’ha decidit assumir esta reducció en el preu dels títols després de sol·licitar en diverses ocasions al govern central que ampliara la seua ajuda de caràcter temporal (de l’1 de setembre al 31 de desembre) per a reduir el preu del transport públic urbà i metropolità. Finalment, el ministeri s’ha fet càrrec d’esta mesura durant quatre mesos per un import de 3.869.709,11 euros. Hui mateix la Junta de Govern Local ha acordat acceptar esta ajuda directa per al transport públic i iniciar els tràmits per poder transferir la subvenció a l’empresa municipal.

“Davant de la falta d’acció per part del govern central, hem decidit prolongar durant el 2023 este descompte per poder mitigar l’impacte de la inflació en les persones que es mouen en els autobusos municipals de manera sostenible i contribuïxen cada dia al fet que València siga una ciutat més saludable i eficient”.

Per part seua, el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha destacat que “amb esta decisió València reafirma la seua aposta pel transport públic”. “Esta mesura se suma a altres millores realitzades des de l’EMT per oferir un servici de qualitat a la ciutadania, la qual cosa és fonamental per a continuar potenciant l’ús del transport públic a València, els seus pobles i l’àrea metropolitana”, ha assenyalat l’edil.

També ha recordat que “el transport públic no pot dependre d’ajudes temporals per part del govern central, sinó que necessita de manera urgent un compromís de finançament a llarg termini a través d’una llei de finançament just i adequat”.

DEIXAR RESPOSTA