78 MILIONS DE PERSONES UTILITZEN ELS AUTOBUSOS DE L’EMT EN 2022, 20 MILIONS MÉS QUE EN 2021

0
190

València, dimecres 11 de gener de 2023

En l’últim trimestre l’entitat va registrar més de 22 milions de viatgers i viatgeres, una xifra molt similar a l’època prepandèmia

Un total de 78 milions de persones han triat els autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València per als seus desplaçaments diaris durant el 2022, prop de 20 milions més que l’any anterior. El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’entitat, Giuseppe Grezzi, ha destacat “estes xifres que permeten tancar el 2022 amb un augment de la demanda per damunt del 30% respecte al 2021”.

Este augment de 20 milions de viatgers i viatgeres respecte al 2021 s’ha registrat de manera progressiva al llarg de tot l’exercici. “Començàrem l’any enmig de les mesures contra la covid que van tindre un fort impacte en la mobilitat. Però el treball realitzat durant els següents mesos ens ha permés acabar pràcticament al mateix nivell que en 2019, un dels millors anys de la història de l’EMT”, ha afegit.

Així, en el mes de desembre es van registrar xifres molt similars a les de l’època prepandèmia, amb 7,2 milions de persones viatgeres, enfront dels 7,6 milions del mateix mes de 2019. Esta recuperació progressiva de la demanda també es reflectix en les xifres trimestrals. Mentre que de gener a març l’EMT va tindre 17,3 milions de persones usuàries, d’octubre a desembre van ascendir als 22,3 milions.

Pel que fa a les línies, la més utilitzada durant el 2022 ha sigut la circular C3 Ronda Trànsits amb més de 8,5 milions de viatgers. Li seguix la línia 99 Palau de Congressos-La Malva-rosa, que l’empresa municipal va començar a operar en 2016, amb 5,6 milions de viatgeres.

“Cada dia més persones trien els autobusos municipals per a moure’s de manera fàcil i sostenible per la ciutat. També és molt important que l’EMT es troba, un any més, entre els servicis millors valorats per la ciutadania amb una puntuació de 7,3 punts, la qual cosa ens dona un gran impuls per a continuar treballant en la mateixa direcció”, ha assenyalat Grezzi.

Segons ha destacat, “afrontem este 2023 preparats per a assumir els nous reptes de la mobilitat, seguir fomentar l’ús del transport públic i fer costat a les famílies en el context actual, per exemple fent esforços des de l’Ajuntament per a reduir el preu dels nostres títols”, ha afegit.

DEIXAR RESPOSTA