L’EMT INCORPORA NOUS MÈTODES DE PAGAMENT A BORD DELS AUTOBUSOS AMB LES NOVES MÀQUINES VALIDADORES I DE VENDA

0
223

València, dimecres 22 de febrer de 2023

L’alcalde ha presentat estes novetats que permetran embarcaments més ràpids i l’accessibilitat universal

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) incorporarà nous mètodes de pagament a bord dels autobusos, com ara la targeta bancària, gràcies a la instal·lació de noves màquines validadores i de venda. També instal·larà noves màquines en la zona central dels seus vehicles, per a facilitar la compra de bitllets senzills o la validació de l’abonament a les persones amb mobilitat reduïda. La col·locació d’estos aparells, que a partir de demà ja estaran operatius en dos autobusos, es farà en les pròximes setmanes de manera escalonada i durant la nit per no afectar el servici. I la previsió és que entre maig i juny estiguen disponibles en els quasi 500 autobusos (490) que conformen la flota. Pel que fa a la inversió, el projecte compta amb un pressupost de 2,5 milions d’euros, finançats amb els fons europeus Next Generation al 90%.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que “estos nous instruments reforcen la modernització i transformació digital i sostenible del transport municipal, amb processos de pagament més àgils que milloren l’experiència d’ús dels autobusos i mesures que augmenten l’accessibilitat”. “Volem que el transport públic siga cada vegada més accessible, còmode i eficient i que responga a les necessitats de tota la ciutadania i garantisca l’accessibilitat universal”, ha afirmat en ressaltar que “el baròmetre municipal demostra la bona valoració que té este servici entre la ciutadania”.

Acompanyat del president de l’EMT i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i junt amb representants d’associacions veïnals i entitats socials, l’alcalde, Joan Ribó, ha participat en la presentació d’estes noves màquines que “també reduiran el temps d’espera en les parades i millorarà la velocitat comercial dels autobusos”. “Reduïm els temps de viatge dels autobusos amb embarcaments més ràpids i processos de pagament més àgils”, ha celebrat.

Per la seua banda, el regidor Giuseppe Grezzi, que ha destacat “la capacitat de gestió i de innovació de l’EMT”, ha detallat que una de les principals novetats de la nova infraestructura és que ara es podran comprar els bitllets senzills en targeta bancària, mòbils o rellotges que ho permeten gràcies a la tecnologia EMV.

També es pot utilitzar el lector QR per a validar a través del mòbil. Així, a través de l’aplicació EMTicket (que fins ara sols donava l’opció de comprar i validar bitllets senzills) la gent podrà adquirir qualsevol abonament, com el bonobus, EMT Jove o EMT amb Tu, per exemple, i validar directament a través del mòbil. L’aplicació generarà un QR que la persona usuària podrà validar al bus. D’esta manera, no caldrà portar la targeta de l’abonament físicament, i es podrà validar digitalment. “Esta funció estarà disponible quan totes les màquines estiguen instal·lades en tota la flota d’autobusos.

De les màquines validadores en la zona central del bus, ha explicat que es tracta d’un projecte “activament participat” pel Consell Consultiu (la Unió de Persones Consumidores de València, la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de València (COCEMFE), l’Associació Valenciana pel Transport Públic i la Federació d’Associacions Veïnals de València). “S’ha decidit instal·lar-los per a facilitar la validació o compra de bitllets senzills a les persones amb mobilitat reduïda, especialment a aquelles que utilitzen cadires de rodes i accedeixen als autobusos per la porta central, a proposta de COCEMFE”, ha informat.

Pla de millora del transport públic de Benicalap

La presentació de les noves màquines validadores de l’EMT s’ha celebrat a la parada de bus 1850 ubicada en la Casa de la Caritat de la cantonada entre l’avinguda del Levante U.D. i la d’Equador, en Benicalap, on Joan Ribó també s’ha fet ressò del treball de l’EMT en un pla de millora per a este barri, “al costat del veïnat perquè el servici s’adapte a les seues necessitats”.

“El resultat ha sigut l’ampliació de la ruta de la línia 64, que recorre la ciutat de nord a sud per connectar Benicalap amb l’Hospital la Fe. A més, des de l’1 de gener, s’han creat cinc noves parades que prolonguen el recorregut i milloraren l’accessibilitat al transport públic en la zona. I esta millora del transport públic en la zona se suma a unes altres ja impulsades per l’EMT, com la recent ampliació del servici nocturn, amb les línies, la 28, 60 i C3, que faciliten la mobilitat nocturna al seu veïnat”, ha resumit l’alcalde.

DEIXAR RESPOSTA