L’EMT POSARÀ EN MARXA EL 7 D’ABRIL DOS LÍNIES EXPRÉS A PINEDO I EL SALER QUE CONNECTARAN AMB EL CENTRE DE LA CIUTAT EN MENYS DE 30 MINUTS

0
304
L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, presenta en roda de premsa novetats en el servici de l'EMT.

València, dilluns 27 de febrer de 2023

Són les primeres rutes d’estes característiques. Tindran una freqüència d’una hora i arribaran a l’intercanviador de Porta de la Mar. Funcionaran els caps de setmana i, durant l’estiu, tots els dies

Veïnat i turistes podran desplaçar-se amb bus entre Pinedo i el Saler i el centre de la ciutat en menys de mitja hora gràcies a les noves línies exprés de l’EMT, que començaran a funcionar el 7 d’abril, coincidint amb Setmana Santa. En són les primeres rutes ràpides, tindran una freqüència d’una hora i horari fix; estaran operatives els caps de setmana i, en estiu, tots el dies. A València només pararan a l’intercanviador de Porta de la Mar i el carrer de Lluís Oliag, a Montolivet, per després agafar el túnel de l’autovia del Saler i accedir tots dos pobles del sud, amb l’objectiu d’agilitar el trajecte.

L’alcalde, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la gerent de l’EMT, Marta Serrano, ha presentat este matí en roda de premsa les primeres rutes ràpides i directes de l’EMT. Es tracta d’una mesura per potenciar el transport públic sostenible, en el marc del compromís per aconseguir la descarbonització del municipi en 2030. Ribó ha enumerat les accions que ha portat a terme l’Ajuntament per millorar “el servici públic d’autobusos que, per a este govern, és un servici essencial”: la renovació de pràcticament tota la flota de combois; l’increment de les línies nocturnes en un 50 % respecte al 2019; el llançament d’abonaments que rebaixen les tarifes, de manera que “de cada cent persones, només 25 o 30 paguen el bo normal, principalment visitants”, o les noves línies exprés a Pinedo i el Saler, que serviran per alleujar “la pressió a les platges” que patixen estes poblacions.

El regidor Giuseppe Grezzi ha indicat que “així es dona resposta a una petició de la ciutadania del Saler i Pinedo davant l’augment de turistes”, especialment en estiu, i “resolem qüestions de connexió dels pobles de la ciutat i també de l’àrea metropolitana”. En eixe sentit, s’ha referit al pla de millora dels Pobles del Sud de l’EMT, mitjançant el qual s’ha ampliat el recorregut de la L25 per arribar per primera volta al Perelló; s’ha augmentat l’itinerari de la L9 per donar servici al Forn d’Alcedo; s’ha desdoblat la línia 25 per crear la línia 24 i separar els viatges al Palmar i el Perellonet i gestionar-los de manera més eficient; s’ha creat la línia 23 per connectar tots els nuclis dels Pobles del Sud, i amb la nova xarxa nocturna, els usuaris i usuàries dels Pobles del Sud, i també dels Pobles del Nord, poden accedir a servici de transport públic nocturn que abans no hi havia.

Així, mentre en 2015 s’oferien 63.000 places d’autobús diàries per connectar València amb el districte dels Pobles del Sud, esta xifra s’ha duplicat en 2023 fins les 120.000 places diàries. Marta Serrano ha ressaltat que, per a la configuració de les línies ràpides a Pinedo i el Saler, “hem estatescoltant les necessitats del veïnat”. Els autobusos eixiran i arribaran a l’intercanviador de Porta de la Mar, on les persones que ho necessiten poden transbordar i agafar una altra línia que la porte a qualsevol part de la ciutat. Tindran eixides fixes a les hores en punt o a mitja de cada capçalera perquè els viatgers puguen organitzar-se i saber fàcilment quan ix el bus. De la mateixa manera, s’ha reduït el nombre de parades perquè els trajectes siguen el més ràpids possible.

En el cas de la línia exprés Pinedo, en sentit Pinedo, el recorregut serà el següent: Porta de la Mar, pel marge de l’antic llit del Túria fins al túnel i, des d’allí, enllaçarà amb l’autovia del Saler cap a la carrera del Riu. Quant a la línia exprés del Saler, sentit el Saler, seguirà les mateixes passes, però, una volta en l’autovia del Saler, es desplaçarà cap a la CV500 i finalitzarà en la mateixa platja del Saler.

DEIXAR RESPOSTA