L’EMT INCORPORA 20 AUTOBUSOS ELÈCTRICS A LA SEUA FLOTA, QUE CONTRIBUIRAN A LA SOSTENIBILITAT I NEUTRALITAT CLIMÀTICA DE VALÈNCIA

0
370
L'alcalde de Valencia, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i junt amb la gerent de l'EMT, Marta Serrano, participa en la presentació dels nous autobusos elèctrics.

València, dimecres 29 de març de 2023

L’alcalde, Joan Ribó, ha recordat que fins a 2015 EMT València no tenia cap vehicle d’estes característiques, i ha subratllat el compromís amb la sostenibilitat de la ciutat, que serà Capital Verda Europea en 2024

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presentat este matí 10 dels nous 20 autobusos elèctrics que s’incorporen esta setmana a l’EMT “amb l’objectiu de continuar potenciant un transport públic més eficient i sostenible, i avançar així cap a l’objectiu de convertir València en una de les primeres ciutats europees en ser climàticament neutra el 2030”. Així ho ha manifestat Ribó, qui ha expressat la seua satisfacció per la contribució de l’EMT a la descarbonització de la ciutat, en el marc de la Capitalitat Verda Europea 2024 i del repte de neutralitat climàtica 2030, i que ha subratllat l’alta qualificació que la ciutadania atorga al servici de mobilitat urbana en l’últim baròmetre municipal.

L’esplanada base Alinghi, a La Marina de València, ha acollit la presentació dels autobusos, en la qual han participat, junt amb l’alcalde Joan Ribó, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la directora gerent d’EMT València, Marta Serrano. En total, l’EMT ha adquirit vint nous vehicles elèctrics, dels quals hui han sigut presentats els deu primers, que s’incorporaran en els pròxims dies a la flota, una vegada conclosos tots els tràmits de matriculació pertinents. Això suposa una inversió total de 10,7 milions d’euros, que ha sigut finançada en part pels fons europeus Next Generation (240.000 euros per cada autobús elèctric). A finals d’esta mateixa setmana es rebran els altres deu vehicles, amb els quals la flota general d’EMT València sumarà un total de 22 autobusos elèctrics. L’alcalde, Joan Ribó, ha recordat que “abans del 2015, l’EMT no comptava amb cap autobús elèctric”, i per això ha mostrat la seua satisfacció, “atés que esta iniciativa –ha afirmat- constituix un gran pas per a continuar potenciant un transport públic més eficient i sostenible, i avançar així cap a l’objectiu de convertir València en una de les primeres ciutats europees a ser climàticament neutra el 2030, i també en el marc de la Capitalitat Verda Europea que la nostra ciutat assumirà el pròxim any, 2024”.

Els nous autobusos donaran servici a diferents línies de la xarxa amb l’objectiu que tots els barris de la ciutat puguen beneficiar-se d’estos nous vehicles lliures d’emissions contaminants. El regidor Giuseppe Grezzi ha explicat que la línia del centre històric, C1, serà 100% elèctrica “per a continuar promovent un centre històric recuperat per a les persones i llibre de fums contaminants”, i en la resta de línies, la presència d’estos vehicles s’anirà planificant en funció de les necessitats.

Els nous autobusos són tots de propulsió elèctrica i no utilitzen cap mena de combustible fòssil, és a dir, que no efectuen cap mena d’emissions contaminants a l’atmosfera. A més, a banda de reduir l’impacte ambiental, també ajuden a reduir la contaminació acústica, ja que els vehicles són silenciosos. Es tracta d’autobusos Man Lion’s City 12e, de 12 metres de longitud i amb capacitat per a 81 persones. Les bateries tenen una capacitat d’autonomia de 480kWh, és a dir, 450 quilòmetres aproximadament, i un temps de recàrrega d’entre 3 i 4 hores. Tots estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, amb doble sistema de rampa (automàtica i manual) a la porta central o un espai en la plataforma central per a dos cadires de rodes, a més d’un espai específic per a carrets de nadó, la qual cosa garantix un transport accessible i inclusiu.


 

Actualment, el 4,5% dels autobusos de la flota d’EMT València són elèctrics, el 52% híbrids, el 6,3% a gas, i un 37,2% exclusivament dièsel, “la qual cosa ha sigut possible perquè des de l’any 2015 hem emprés un ambiciós pla estratègic de renovació de la flota que ha permés que ara mateix siga altament sostenible. En total, hem comprat 368 autobusos”, ha explicat el regidor Giuseppe Grezzi.

La bona valoració de la ciutadania

Durant la presentació dels nous vehicles, l’alcalde Joan Ribó, ha subratllat la valoració que ha fet la ciutadania de l’EMT en l’últim Baròmetre d’Informació Municipal, a la qual se li ha atorgat una valoració de 7,3 punts, “la millor que mai ha obtingut l’empresa municipal en esta enquesta”, ha destacat.

Tal com ha explicat l’alcalde, “segons l’últim baròmetre municipal, l’Empresa Municipal de Transports és el quart servici més ben valorat de l’Ajuntament. La seua valoració ha anat pujant sistemàticament en els últims anys quant a qualitat”, ha assenyalat Ribó, qui ha matisat que, al contrari que en enquestes prèvies, en les quals les opinions sobre l’EMT es desglossaven entre persones usuàries i no usuàries, en esta ocasió les dades no estan separats “pel que, d’haver-se separat, la valoració de les persones usuàries encara hauria sigut major”. “La cosa està funcionant bé i això és un exemple clar d’això”, ha conclòs l’alcalde.

DEIXAR RESPOSTA