VALÈNCIA PARTICIPARÀ EN EL PROJECTE EUROPEU UPPER PER A MILLORAR EL TRANSPORT PÚBLIC EN ELS POBLATS MARÍTIMS

0
210

València, divendres 31 de març de 2023

Joan Ribó ha destacat que València és l’única ciutat espanyola triada, junt amb les ciutats de Roma, París, Mannheim i Oslo, per a liderar la transició cap a una mobilitat zero emissions

València és la ciutat espanyola triada per a participar en el projecte europeu de mobilitat UPPER (Unleashing the Potential of Public transport in Europe), juntamen amb les ciutats europees de París (França), Roma (Itàlia), Oslo (Noruega) i Mannheim (Alemanya). L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat la participació de València en esta iniciativa, que té l’objectiu de potenciar l’ús del transport públic urbà, i ha manifestat la seua satisfacció per l’elecció de la ciutat, “que resultarà molt beneficiada del desenvolupament d’este programa perquè permetrà millorar la mobilitat de la ciutat en tots els seus aspectes”, ha explicat. A València, el projecte preveu la remodelació de l’avinguda de Blasco Ibáñez per a millorar les connexions en transport públic i altres maneres sostenibles amb els Poblats Marítims, amb la vista posada a impulsar l’objectiu de ser una ciutat climàticament neutra en 2030.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que València és l’única ciutat espanyola que està en este programa, i ha subratllat la importància de “repensar l’avinguda de Blasco Ibáñez per a donar prioritat a l’autobús, la qual cosa permetrà augmentar la seua freqüència de pas i disminuir el temps d’espera en esta avinguda”, ha explicat. Tal com ha assenyalat l’alcalde, “este projecte permetrà donar continuïtat al model de ciutat que aposta per una València amable i sostenible, pensada per a les persones, i centrada en impulsar les mesures de lluita contra el canvi climàtic; i tot això ha fet possible que la nostra ciutat haja sigut reconeguda com a Capital Verda Europea 2024”.

El projecte està gestionat per l’Associació Internacional de Transport Públic (UITP), i compta amb finançament de la Comissió Europea. UPPER està integrat per cinc ciutats líders (València, París, Roma, Oslo i Mannheim) i altres cinc ciutats seguidores (Lisboa (Portugal), Tessalònica (Grècia), Lovaina (Bèlgica), Budapest (Hongria) i Hannover (Alemanya). Totes elles tenen com a objectiu liderar la transició cap a una mobilitat de zero emissions, un repte que constituix la pedra angular de la neutralitat climàtica que es pretén amb horitzó l’any 2030.

En el cas de la nostra ciutat, en el projecte participen l’Ajuntament de València amb l’Empresa Municipal de Transports (EMT), la Universitat Politècnica de València i el grup empresarial ETRA, amb l’objectiu d’enfortir el paper de transport públic com l’element impulsor principal de la sostenibilitat i la innovació.

Transformar l’espai

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha definit el projecte com a “una iniciativa molt inspiradora, ja que treballem amb grans ciutats europees, amb l’objectiu compartit de continuar avançant cap a una mobilitat més eficient i sostenible”. El regidor s’ha referit a la situació concreta de l’avinguda de Blasco Ibañez, “un corredor molt interessant des del punt de vista de la mobilitat perquè en el seu eix estan l’Estació del Cabanyal, les diferents línies d’autobús que connecten amb els bescanviadors de Porta de la Mar i Xàtiva, i diversos carrils bici”.

Grezzi ha assegurat que l’objectiu d’esta actuació és “transformar l’espai, igual que hem fet en altres intervencions de la ciutat, on hem prioritzat la mobilitat sostenible i hem aconseguit millorar la qualitat ambiental i de vida del veïnat”.

L’alcalde ha conclós destacant els avantatges de la participació de València en esta iniciativa europea, que permetrà actuar sobre “una de les grans avingudes de la ciutat per a repensar-la donant prioritat a l’autobús, per tal de beneficiar de manera considerable el transport públic i augmentar la seua freqüència de pas, la qual cosa repercutirà en la mobilitat de tota la ciutat, atés que esta és una de les grans vies urbanes”.

DEIXAR RESPOSTA