fbpx
26.9 C
Valencia, ES
Sunday, July 21, 2024

PROJECTES FINANÇATS PER LA UNIÓ EUROPEA - NextGenerationEU

Millora de l’accessibilitat al transport públic

El transport públic és essencial per a complir els objectius de millora de la qualitat de l’aire a les nostres ciutats. Una de les actuacions més importants per a impulsar l’ús del transport públic és garantir l’accessibilitat universal.

Actualment estem immersos en la renovació de totes les marquesines de la ciutat, un projecte que presenta grans millores per a l’accessibilitat universal: suports isquiàtics, tecnologia Navilens, plaques Braille, etc.

Este projecte també ha permés incorporar nous panells digitals amb informació sobre el temps d’espera, per a seguir impulsant la digitalització del transport urbà per a fer-lo més eficient i atractiu.

Adquisició 20 autobusos elèctrics

Anem a incorporar 20 nous vehicles de zero emissions amb una energia alternativa, i en consonància amb la implantació de la ZBE, contribuirà a reduir la contaminació, tant acústica com de l’aire. 

La compra dels 20 autobusos elèctrics ja està adjudicada i la seua arribada es preveu per a principis de 2023, quan se sumaran als dos elèctrics que actualment tenim en la flota. Tots els vehicles presenten les següents característiques:

  • Vehicles de propulsió elèctrica de 12 metres de llargària.
  • No emprenen cap tipus de combustible fòssil 
  • Adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, amb doble sistema de rampa (automàtica i manual) a la porta central o un espai en la plataforma central per a dues cadires de rodes, entre altres.

Electrificació de la cotxera per a la flota d’autobusos elèctrics

Amb este projecte, proveirem de la infraestructura necessària i de punts de recàrrega a la nostra cotxera per a l’arribada dels nous vehicles elèctrics. 

El projecte inclou:

  • 26 nous punts de càrrega.
  • Augmentar la potència elèctrica disponible en les instal·lacions de Sant Isidre, passant dels 451 Kw actuals a 1.9 Mw. 

Digitalització de la xarxa i la gestió de la flota

Este projecte contempla la renovació de la infraestructura a bord i els sistemes d’operació i gestió amb l’objectiu de digitalitzar l’experiència d’ús de la xarxa d’autobusos i augmentar l’accessibilitat per a les persones usuàries, incloent nous mètodes de pagament, a través del mòbil o targeta bancària.  

L’estructura que es planteja és molt innovadora, ja que es crearà una xarxa local a bord dels autobusos amb comunicació 4G i 5G i emmagatzematge i computació en el núvol. Tot l’equipament estarà connectat entre si (noves validadores, SAE, sistema d’informació a bord i altres components de sensorització)

A finals d’any, es realitzarà la renovació del ticketing. 

Ciutats connectades – València

Els fons europeus també financen el projecte “Ciutats connectades”, que hem presentat amb Valladolid, Vitòria, Logronyo, Gijón i Fuenlabrada.. 

Europa finançarà un total de 24,9 M€ i, per repartiment poblacional, a la ciutat de València li corresponen 12,7 M€. 

Des d’EMT, ens encarregarem del desenvolupament d’esta plataforma digital multiciutat que permetrà captar, processar i explotar les dades de mobilitat. També del seu sistema de pagament integrat, que permetrà la gestió conjunta de les transferències monetàries amb les persones usuàries. 

Esta plataforma en codi obert i multiciutat proveirà, entre altres coses, de diferents servicis de mobilitat urbana en una sola App: autobús, taxi, bicis, cotxe compartit, aparcaments, etc. A més, permetrà als ajuntaments conèixer els hàbits de mobilitat de la ciutadania, i facilitarà la presa de decisions gràcies a la inclusió de mòduls de gestió de big data.

Sistema de sensorització, captura i explotació de dades mediambientals

Este projecte permetrà la captació i sensorització de dades mediambientals (NO2, SO2, O3, CO, PM-10 i PM-2.5) i vehiculars en 250 busos híbrids i 20 elèctrics, dins del context de les línies estratègiques de potenciació del transport públic.

Es pretén així aconseguir una millora de la qualitat de l’aire en els entorns urbans mitjançant el seu mesurament i l’optimització del transport urbà, entre altres objectius.

Sistema de gestió de la flota d’autobusos

Projecte de millora i de digitalització de la gestió del manteniment de la flota autobusos per a aconseguir majors índexs de fiabilitat i de disponibilitat del transport urbà col·lectiu de la ciutat de València que facilite un servici i més confortable i menys contaminant.

Implantació Enterprise Resource Planning (ERP)

Digitalització de l’activitat dels servicis públics per a una major eficiència del sistema, millora de la interoperabilitat i estalvi de costos posteriors.

ÚLTIMES NOTICIES

CONVOCATÒRIES I LICITACIONS