VALÈNCIA COMENÇA A CELEBRAR LA RECUPERACIÓ DE LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT PER A L’ÚS PER ALS VIANANTS

0
495

VALÈNCIA, DIMARTS 10 DE DESEMBRE DE 2019

Un cartell de la il·lustradora valenciana Laura Pérez, responsable en 2016 de la campanya sobre la reducció del trànsit a Ciutat Vella, envaïx ja les marquesines de les parades de l’EMT.

Acompanyat del lema ‘La Plaça és teua’ un nou cartell ha començat a envair les marquesines de la ciutat per a començar a celebrar la conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament que durà a terme la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València a partir de finals del mes de març de 2020.

La seua autora, la il·lustradora valenciana Laura Pérez, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, l’han presentat este matí enfront d’una de les marquesines d’EMT en les quals es pot vore ja la campanya, que seguix integrada davall del paraigua ‘València camina cap al futur’, que engloba i definix totes les accions de mobilitat impulsades per l’Ajuntament des de la passada legislatura.

La ciutadania volia que esta, la de l’Ajuntament, fora per fi i no sols nominalment una vertadera plaça, i que ho siga prompte és una fita que cal començar a celebrar”, ha apuntat Grezzi. Per eixe motiu, ha afegit, “decidim començar a fer esta campanya, triem el lema ‘la Plaça és teua’ per a commemorar-lo i decidim que Laura Pérez s’encarregara d’il·lustrar el cartell que el commemora”.

Pérez, una de les il·lustradores valencianes més cotitzades internacionalment en l’actualitat i autora de novel·les gràfiques com ara Ocults o Nàufrags, ja va ser l’encarregada de crear per a la Regidoria de Mobilitat Sostenible la imatge de la campanya ‘Ciutat Vella recupera el carrer’ en 2016. “D’una banda volíem que el nou cartell no sols celebrara el que vindrà, sinó també el que ja hem aconseguit els últims diumenges de cada mes: que la plaça siga desitjada i usada durant la passada legislatura com a tal; per un altre, també volíem que el cartell plantejara que esta fita suposa simplement la continuïtat de molts passos que hem donat prèviament i ens han permés poder fer-ho. Per este motiu pensàrem que Laura Pérez era la més adequada per a fer-ho i salta a la vista que hem encertat”, ha explicat Grezzi sobre la seua participació.

Per part seua, la il·lustradora ha reconegut que este projecte ha sigut un “repte” per a ella. “En ser valenciana, em fa especial il·lusió formar part del cartell que mostra com la ciutat va canviant i millorant. Quan la plaça estiga acabada podré vore com el cartell ha cobrat vida”, ha assegurat. “Des que vaig realitzar l’encàrrec del cartell per a ‘Ciutat Vella recupera el carrer’ era quasi inevitable pensar com seria València ampliant el projecte i com canviarien els escenaris. Em vaig alegrar al saber que també m’encarregava de ˋLa placa és teua´ generant una continuació estètica per a un projecte que continua creixent”, ha afegit Pérez.

Durant el procés creatiu, ha explicat que va estar a la plaça i va pujar a edificis amb vista per a valorar diferents perspectives i possibilitats. “Va ser un repte perquè calia treballar amb el concepte de l’amplitud d’espai, una plaça per a tots, una plaça que ha canviat al llarg de la seua història i que, de nou, tornarà a formar part activa del vianant”, ha afegit.

Com a novetat, el regidor ha anunciat que la imatge de Laura Pérez, que ja ocupa diferents mupis de la ciutat, serà també -gràcies a la col·laboració de l’EMT- protagonista de 30.000 targetes Mòbilis, que estaran disponibles per a les persones usuàries dels autobusos públics a mitjan gener. Esta edició limitada de la targeta multitransport “commemorarà un fet històric, amb el qual –ha conclòs Grezzi- els valencians i valencianes podran recuperar de manera definitiva un espai emblemàtic de la ciutat”.

DEIXAR RESPOSTA