EMT tindrà a prova un autobús elèctric fins al 29 de juliol

0
368
  • Al llarg d’un mes i mig, l’empresa testarà el vehicle en diferents línies per conéixer la viabilitat i les prestacions d’estos autobusos
  • És la primera vegada que l’EMT té a proves un autobús d’estes característiques

L’Empresa Municipal de Transportes (EMT) en la seua aposta per la sostenibilitat i el màxim respecte al Medi Ambient ha arribat a un acord amb l’empresa Irizar per provar un dels seus autobusos elèctrics durant un més i mig. De fet, este dimecres 22 de juny, el vehicle s’incorpora a les línies regulars de l’EMT on serà testat per a vore el seu rendiment al servici regular.

El president de l’EMT, Giuseppe Grezzi ha recordat que “és la primera vegada que l’EMT prova un autobús elèctric” i ha posat l’èmfasi en que “ara estem intentant recuperar el temps perdut després d’anys on no es potenciava el transport públic”.

Per la seua banda, el director-gerent de l’EMT, Josep Enric Garcia, ha assenyalat que una de les seues prioritats és la de renovar la flota i fer-lo amb la tecnologia que siga el menys agressiva per al Medi Ambient. “Estem fent números per a vore què ens constaria incloure algun autobús elèctric o híbrid en la renovació de flota que, després d’anys on no es feia, tornarem a realitzar l’any vinent”, ha indicat.

L’autobús és el model Irizar i2e, 100 elèctric, de 12 metres i amb tres portes dobles. El vehicle ha superat l’homologació R107 a l’apartat d’accesibilitat per a persones amb mobilitat reduïda (possibilitat de rampa manual i elèctrica) i compleix amb les majors exigències en seguretat activa i passiva.

Amb una empremta de carbó molt reduïda de 8,45 gr CO2 eq/km.p. (quilòmetre recorregut i passatger), l’Irizar i2e evita l’emissió de vora 800 tones de CO2 al llarg de tota la seua vida útil, en comparació amb un autobús convencional.

Les úniques emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que emiteix són indirectes, degudes a l’obtenció de matèries primes i l’electricitat que es consumeix a la càrrega de les bateries, així com al tractament al final de la vida útil del vehicle.

DEIXAR RESPOSTA