L’AJUNTAMENT ACONSEGUIX UN ESTALVI DE MÉS DE 700.000 EUROS AMB EL REFINANÇAMENT D’UN PRÉSTEC DE L’EMT

0
136

VALÈNCIA, DIMARTS 29 DE GENER DE 2019

Els regidors d’Hisenda, Mobilitat Sostenible i Desenvolupament Urbà han subscrit amb Bankia el nou préstec, que compta amb aval municipal

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha subscrit un contracte amb l’entitat financera Bankia pel qual es cancel·la i es refinança el préstec sindicat que mantenien. Amb esta operació, avalada pel Consistori, s’aconseguix un estalvi econòmic de 705.598 euros en concepte d’interessos.

Les condicions del nou préstec resulten més avantatjoses que les anteriors, en aconseguir un diferencial 0,484 punts, front al 4,25 de l’acord anterior. Això suposa una reducció de 3,7 punts en el càlcul del préstec, la qual cosa incidix directament en la quantitat final a pagar per l’empresa municipal en concepte d’interessos. El préstec és a llarg termini i per import de 6.550.000 euros, avalat pel municipi. El tipus d’interés s’establix en l’índex Euríbor 3 mesos, al qual s’afig un diferencial de 0,484%. El termini de venciment final se situa al juliol de 2024.

Per part de l’Ajuntament han estat presents en la signatura el delegat d’Hisenda, Ramón Vilar; el delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi; i el delegat de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià. El regidor Vilar ha assegurat que esta operació «demostra que fem un treball permanent per tal de millorar les condicions financeres, tant del mateix Ajuntament, com de les empreses públiques, i també de tots els organismes instrumentals». «Este considerable estalvi d’interessos ha conclòs el delegat d’Hisenda- permetrà dotar de major pressupost a l’Empresa Municipal de Transports (EMT), per destinar-ho a millorar la prestació del servei a la ciutadania».

DEIXAR RESPOSTA