L’EMT DECORA UN VEHICLE DE LA LÍNIA 73 AMB ELS COLORS DE LA BANDERA LGTBI, EN DEFENSA DE LA DIVERSITAT I LA IGUALTAT

0
135

VALÈNCIA, DIVENDRES 14 DE JUNY DE 2019

Isabel Lozano i Giuseppe Grezzi destaquen que «la lluita per la llibertat i pels drets LGTBI formen part de la identitat valenciana»

L’EMT ha posat en circulació un vehicle decorat amb els colors de l’arc de Sant Martí per a donar visibilitat i suport a la igualtat en la diversitat i la llibertat sexual, que marquen cada mes de juny la campanya de l’Orgull LGTBI. L’Ajuntament ha organitzat una campanya amb nombrosos actes, com ara projeccions de documentals, xarrades, conferències, exposicions, festivals per al públic infantil (Pekefesta), trobades de cinema, visites temàtiques i activitats esportives, a més de la manifestació de l’Orgull LGTBI de 2019 i la posterior festa a la plaça de l’Ajuntament, que tindran lloc el dissabte 29 de juny.

L’EMT se suma a la iniciativa amb un vehicle de la línia 73, que circularà per tota la ciutat almenys fins al dia 29. A més, l’Empresa Municipal de Transports participarà també en la manifestació de l’Orgull amb un autobús que se sumarà al recorregut festiu. Així ho ha explicat el delegat de Mobilitat Sostenible en funcions, Guiseppe Grezzi, juntament amb la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives en funcions, Isabel Lozano.

Tal com ha explicat Grezzi, «València és una ciutat diversa i acollidora, en què cada u pot estimar com vulga; i nosaltres hi volem contribuir des de les institucions i, per descomptat des de l’EMT, amb este vehicle que constituïx un element de gran visibilitat».

Es tracta de la quarta campanya que impulsa l’Ajuntament de València en suport d’esta reivindicació, sorgida després dels fets esdevinguts a Nova York el 28 de juny de 1969, coneguts com els disturbis de Stonewall. Progressivament, altres ciutats del món s’hi van anar sumant i actualment són centenars de ciutats que organitzen marxes reivindicatives. En el cas de València, l’Ajuntament hi participa des de l’any 2016.

La delegada d’Igualtat en funcions, Isabel Lozano, ha destacat la importància d’esta campanya «que desplega un any més l’Ajuntament en defensa de la diversitat a la nostra ciutat, i en esta edició amb un missatge que connecta molt amb la identitat valenciana, com és el pasdoble Valencia». Lozano ha assegurat que «la defensa de la diversitat i la lluita per la llibertat i pels drets LGTB estan assumits en la identitat valenciana», i ha agraït el suport de l’EMT, «que participa en esta com en altres campanyes d’Igualtat». «Són estos els autobusos que volem als nostres carrers, que ens fan sentir orgullosos de la nostra ciutat i no aquells que només busquen confrontació», ha conclòs.

DEIXAR RESPOSTA