L’EMT ENCETA EL PROCÉS DE RENOVACIÓ DE TOTES LES MARQUESINES EL PRÒXIM 12 DE JULIOL

0
486

València, dilluns 05 de juliol de 2021

Per primera vegada des de 1987, la ciutat serà propietària de les marquesines

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) encetarà el pròxim 12 de juliol el procés per substituir totes les marquesines de les parades d’autobús de València. Les substitucions començaran en el districte de Quatre Carreres i seguiran per Extramurs, Jesús, Patraix i Pobles del Sud i finalitzaran el primer trimestre de 2022 en Ciutat Vella i l’Eixample. En total s’instal·laran unes 900 marquesines noves. El regidor de Mobilitat i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha afirmat que “per primera vegada, les marquesines seran propietat de l’Empresa Municipal i de la ciutat. Fins ara, i des de l’any 1987, eren propietat d’una empresa privada”.

Grezzi ha destacat que la renovació “és un procés molt complex que ha requerit d’un gran treball per part dels nostres tècnics i que, sens dubte, comporta una fita molt important per a l’empresa pública. Es tracta d’una inversió financerament sostenible perquè s’inverteixen 10 milions d’euros per a millorar la xarxa i fomentar la mobilitat sostenible”.

El regidor ha assenyalat que “les parades són infraestructures bàsiques que formen part de la vida quotidiana del barri i del veïnat que, cada dia, i durant tot l’any, es mou per la ciutat amb l’EMT”. Grezzi valora que “estem parlant de molts milions i milions de persones que, cada dia, fan ús de les marquesines dels nostres autobusos. Les marquesines formen part dels nostres barris i, en l’elaboració d’este pla d’instal·lació, hem volgut donar prioritat als barris”. En este sentit, Giuseppe Grezzi ha afirmat que “començarem la instal·lació el pròxim 12 de juliol i ho farem al districte de Quatre Carreres. Després anirem avançant per Extramurs, Jesús, Patraix, Pobles del Sud i, així, a tots els barris i districtes. Finalment, acabarem en Ciutat Vella i l’Eixample en el primer trimestre del pròxim any”.

Per la seua banda, la directora gerent de l’EMT, Marta Serrano, que ha acompanyat el regidor en la presentació de la campanya, ha afirmat que “les noves marquesines incorporen millores per optimitzar els servei a la ciutadania”. Igualment, Serrano ha dit que s’aprofitarà la renovació per “revisar qüestions d’accessibilitat en situacions concretes i atendre les reclamacions i peticions de la ciutadania”.

Les noves marquesines

Les noves marquesines tenen un disseny renovat i original per a la ciutat de València que, entre d’altres factors, inclou sistemes comunicatius per a persones amb discapacitat visual, diversitat funcional i trastorn de l’espectre autista, entre elles plaques en Braille, pictogrames serigrafiats i informació locutada mitjançant el telèfon mòbil.

Igualment, EMT també seleccionarà els punts de major ús i trànsit de la xarxa per a instal·lar carregadors USB per a dispositius mòbils o portàtils en una vintena de marquesines, així com punts d’accés wifi que permetran a les persones usuàries connectar-se a la xarxa de manera gratuïta i complementar així la wifi disponible a bord dels autobusos. També s’instal·laran panells solars en una altra vintena de marquesines i hi haurà tres marquesines intel·ligents en punts estratègics de la ciutat que inclouran carregadors d’inducció per a telèfons o pantalles d’informació de 13 polzades.

La instal·lació progressiva de les marquesines anirà acompanyada de reunions amb el veïnat per a informar-los amb detall del pla, a més d’una campanya informativa en xarxes socials, web, mupis i aplicacions informàtiques. També hi haurà un ampli equip d’informadors a peu de carrer que atendrà els dubtes de les persones usuàries els dies previs a l’inici de les obres de renovació en el barri, durant les obres i en la posterior normalització del servei. La campanya informativa portarà per nom “Som de barri. Fem ciutat. Les noves marquesines de l’EMT són teues”.

L’Ajuntament calcula obtindre uns ingressos aproximats de 6’6 milions d’euros en els pròxims cinc anys amb els ingressos publicitaris de les marquesines.

DEIXAR RESPOSTA