EMT AUGMENTA LA INVERSIÓ EN NETEJA EN UN 50% PER A LA DESINFECCIÓ ESPECIAL DELS AUTOBUSOS DURANT LA PANDÈMIA

0
191

VALENCIA, DIUMENGE 24 DE GENER DE 2021

 

L’entitat continua amb les mesures per a garantir un transport segur

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha augmentat la inversió en neteja en un 50% durant la pandèmia com a mesura extraordinària per a garantir una desinfecció especial de tots els seus autobusos. Des del passat mes de març, l’entitat ha destinat prop de 200.000 euros addicionals per a reforçar els protocols de neteja i desinfecció diaris perquè els autobusos continuen sent un espai segur per a les persones usuàries en el context actual.

A més, l’empresa controla permanentment l’afluència de passatgers i passatgeres en els autobusos municipals per a estudiar possibles ajustos d’oferta amb la finalitat de garantir la seguretat. En este sentit, ha incrementat el servici de les línies 9, 13, 19, 24, 25, 32 i 94 en determinades franges horàries durant els caps de setmana.

“Sempre estem analitzant la situació i prenent mesures per a garantir la qualitat del servici amb les màximes garanties sanitàries. L’autobús continua sent un espai segur per a les persones usuàries gràcies a les mesures que hem pres seguint criteris sanitaris i a la responsabilitat de les persones usuàries”, ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

La seguretat de la plantilla continua sent una prioritat per a l’entitat, que iniciarà un nou procediment obert que permetrà entregar fins a 62.000 noves mascaretes higièniques reutilitzables en els pròxims mesos. També es repartirà un pack de mascaretes FFP2 a cada conductor i conductora per a situacions puntuals d’interacció.

Des de l’inici de la pandèmia, EMT ha invertit 140.000 euros per a l’adquisició de material específic per a protegir la plantilla enfront de la Covid-19, que ha inclòs el repartiment de més de 55.000 mascaretes. A més, s’ha dut a terme la instal·lació de mampares de protecció en la zona de conducció de tots els seus autobusos amb una inversió de 353.000 euros. El disseny i la col·locació de la majoria de les mampares ha estat realitzada per personal d’EMT.

Altres mesures

Amb l’objectiu de reforçar la seguretat del passatge, EMT manté el control de la capacitat dels seus vehicles en un màxim de 45 persones en els autobusos normals i 70 en els articulats, encara que actualment les autoritats no obliguen a reduir l’aforament.

Esta mesura se suma a altres en vigor com l’ús de mascareta, la neteja i desinfecció diària i els sistemes de ventilació i renovació de l’aire que, segons estudis científics internacionals, converteixen el transport públic en un lloc segur amb un risc de contagi inferior a l’1%.

L’empresa municipal manté l’obligatorietat de mantenir totes les finestretes obertes per a afavorir la contínua renovació de l’aire. Això se suma a la ventilació natural que es produeix amb la freqüent obertura de portes en els autobusos urbans.

A més, segons un estudi aportat pel principal fabricant d’EMT, Mercedes-Benz, el sistema de ventilació forçada de l’autobús garanteix que, en condicions normals i sense el climatitzador funcionant, el flux de renovació de l’aire interior és de fins a 20 vegades a l’hora. Amb el climatitzador a plena potència, la taxa de renovació d’aire augmenta fins més de 100 vegades a l’hora.

 

DEIXAR RESPOSTA