255.000 PERSONES UTILITZEN LA NOVA XARXA NOCTURNA DE L’EMT EN EL SEU PRIMER MES DE FUNCIONAMENT

0
267

València, dilluns 18 de juliol de 2022

 La mobilitat nocturna en els autobusos municipals ja supera a la d’abans de la pandèmia, amb un increment del 7% respecte a 2019

Un total de 255.000 persones han utilitzat les noves rutes nocturnes de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València durant el primer mes de funcionament de la nova xarxa, que ha augmentat la seua oferta durant la nit amb 23 línies que milloren les freqüències i incrementen la cobertura en barris i pobles de València i l’àrea metropolitana.

Des de la seua posada en marxa el passat 15 de juny, 255.000 persones s’han desplaçat per la ciutat durant la nit, un 112% més que en el mateix període de 2021, quan ho van fer 120.000 persones. La mobilitat nocturna actual en els autobusos municipals també supera ja en un 7% a la registrada abans de la pandèmia, ja que durant el mateix període de 2019 es van realitzar 238.000 viatges nocturns.

“El balanç és molt positiu i demostra que les millores implantades en l’empresa municipal responen a les necessitats de la ciutadania i van en la bona direcció. La gent reclama més transport públic i de qualitat i, quan el té, es converteix en la seua primera opció per a moure’s per València, una ciutat cada vegada més sostenible i saludable”, ha destacat el president de l’EMT, Giuseppe Grezzi.

La línia circular C3, la més utilitzada de nit

Respecte a l’ús per línies, la més utilitzada en la franja nocturna és la línia circular C3, amb 28.500 persones usuàries, seguida de la línia 99, que es va posar en marxa en 2016 per a connectar el Palau de Congressos amb la platja de la Malva-rosa al llarg del bulevard sud, amb 23.000 viatgers i viatgeres durant el primer mes de funcionament de la nova xarxa nocturna.

També resulten significatives les 21.000 persones que s’han desplaçat amb la línia 19, que connecta l’Estació del Nord amb la Malva-rosa, i les més de 15.000 en la línia 93 que recorre la ciutat des de l’avinguda del Cid fins al Passeig Marítim.

Grezzi també ha destacat la bona acollida que ha tingut l’arribada de les línies de l’empresa municipal a zones que fins ara no disposaven de servici de transport públic en la franja nocturna. Per exemple, s’han realitzat 9.700 viatges en la línia 9, que dóna servici als pobles de la Torre i Forn d’Alcedo, així com Sedaví. Altres 8.000 persones han triat la línia 25 per a anar a Pinedo, el Saler o el Perellonet durant la nit.

“Amb esta nova xarxa nocturna 24 hores, més comprensible, amb més servici i millors freqüències, hem aconseguit revolucionar la mobilitat nocturna, superant fins i tot les dades de demanda que teníem abans de la pandèmia. Els autobusos municipals ofereixen una opció de qualitat i segura per a l’oci nocturn, així com per a les persones que treballen de nit o necessiten desplaçar-se a qualsevol punt de la ciutat de nit”, ha afegit Grezzi.

DEIXAR RESPOSTA