EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ RATIFICA LA COMPRA DE 164 AUTOBUSOS QUE ARRIBARAN DE MANERA ESCALONADA EN ELS PRÓXIMS DOS ANYS

0
155

De 2015 a 2019 s’han posat en funcionament 182 nous vehicles
El Consell ratifica la confiança en l’equip directiu renovant els seus contractes
La plantilla de conductors i conductores ha augmentat un 13%
En 2015 hi havia 87 milions de viatgers a l’any i en 2019 se superaran els 96 milions
El Consell d’Administració d’EMT València reunit este migdia ha aprovat l’adjudicació a Evobús la compra de 164 autobusos híbrids per un import de 49,6 milions d’euros i la ratificació en els seus càrrecs de l’actual equip directiu de l’empresa. L’actual director-gerent cobrarà 75.000 euros, un 40% menys que el seu antecessor (92.453 euros) i un 60% menys que Jesús Herrero, el director-gerent de l’empresa en els anys 2005-2012 (126.897 euros).

Els 164 autobusos (14 més dels que s’estimava en la licitació) arribaran a partir de l’any que ve. De fet, segons el pla de lliurament de l’empresa, els primers 35 entraran en funcionament en el primer semestre i la resta anirà arribant de manera escalonada setmanalment. En 2021 estaran tots en funcionament el que suposarà que l’edat mitjana de la flota passe dels 13 anys que tenia en 2015 als 7,5.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat la importància de la renovació de la flota. “Volem que cada dia EMT siga millor, amb més recursos, amb millors autobusos i menys contaminants, perquè el canvi de model de mobilitat siga una realitat”, ha afirmat. Així mateix ha agraït la confiança del Banc Europeu d’Inversions (BEI) en l’empresa municipal per a afrontar esta compra.

Sobre el vot en contra dels consellers de l’oposició, Grezzi ha assenyalat que “Ciutadans i el PP han d’explicar per què no volen que els valencians gaudisquen de nous models d’autobusos per a millorar el servei. Una altra demostració que no volen descobrir l’origen del frau ni recuperar els diners perquè així ells cantarien victòria. Pensen que quant pitjor vaja l’EMT, millor per als seus interessos partidistes. No ho consentirem”.

Ratificació de l’equip directiu
D’altra banda, el Consell d’Administració també ha renovat la confiança en l’equip directiu actual. “Quan arribaremem al poder, EMT era una empresa, l’any 2015, que venia de cinc anys en què només es van comprar dos autobusos, on no s’invertia en infraestructures i no es contractava personal, de fet va haver-hi una amenaça d’ERO amb l’acomiadament de més de 208 persones”, ha recordat Grezzi.

Hui, quatre anys més tard, EMT ha sanejat els seus comptes, ja no té fons propis negatius i ha assegurat la seua continuïtat convertint-se en mitjà propi de l’Ajuntament. S’ha contractat a 400 noves persones, tenint ara mateix un 13% més de conductors i conductores que en 2015 (1.233 que hi ha ara enfront dels 1.092 que hi havia a la fi de 2015). A més, la plantilla ha recuperat els diners que van perdre amb les retallades de 2012 i han vist incrementats els seus salaris un 10% de mitjana.

D’altra banda, s’han posat ja en funcionament 182 autobusos als quals caldrà sumar els 164 que s’han aprovat este dilluns hui i que faran que la flota passe dels 13 anys de mitjana als 7,5 en dos anys. Tot això ha fet que augmente la confiança dels valencians i valencianes en l’empresa passant dels 87 milions de viatgers de 2015 als més de 96 milions amb els quals es tancarà l’any, un 9% de pujada.

DEIXAR RESPOSTA