L’APORTACIÓ MUNICIPAL PER A L’EMT CREIXERÀ UN 3,5 % EN 2020 I ES MANTINDRAN LES TARIFES

0
152

VALÈNCIA, DILLUNS 28 D’OCTUBRE DE 2019

Durant l’any que ve s’incorporaran 70 nous autobusos de 12 metres i hi haurà altres millores de la flota, que comptarà amb una inversió de 22,6 milions d’euros.

L’Ajuntament de València augmenta per a 2020 en més de dos milions d’euros la seua aportació a l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT), que se situarà en els 67,79 milions d’euros, un 3,5 % més que enguany, quan ha sigut de 65,5 milions. D’esta manera el govern municipal manté la tendència dels darrers anys d’incrementar la inversió en el transport públic. El president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha explicat que mentre que entre els anys 2012-2015 l’anterior govern municipal aportava, amb xicotetes variacions, uns 55 milions d’euros, el govern de Joan Ribó va incrementar en 2016 esta aportació fins als 59 milions i la tendència s’ha mantingut en els darrers anys: 60 milions en 2017; en 2018, 62,65 milions, i l’any passat, de 65,5 milions.

Els pressupostos per al pròxim any es presentaran dimecres al Consell d’Administració i preveuen uns ingressos de 47,4 milions d’euros, front als 46,9 milions d’enguany. Este increment de vora un 1 % és fruit de l’augment continuat de la xifra de viatgers, que al 2020 se situarà a prop dels cent milions, uns 13 més que ara fa quatre anys.

L’EMT també mantindrà les seues tarifes per tercer any consecutiu i no hi haurà pujada de preus en 2020 en cap dels títols, tampoc del bitllet senzill. D’esta manera, es mantenen les tarifes que varen ser modificades per última vegada l’1 de gener de 2017.

Una altra partida important d’estos pressupostos serà la destinada al personal, que arriba fins als 63,29 milions i preveu unes pujades salarials vinculades als Pressupostos Generals de l’Estat. “L’aposta pel transport públic del govern municipal va fer un gir molt important l’estiu de 2015 i este nou pressupost és només la confirmació de la importància que té ara el transport col·lectiu per a la ciutat de València”, ha explicat Grezzi, qui també ha destacat que este pressupost “constata els resultats d’una bona gestió, que ha aconseguit que la ciutadania torne a comptar amb els autobusos municipals de forma massiva i que ho faça gaudint de nous vehicles i amb un equip humà més ampli i compromès amb el servici públic que oferix a la ciutadania”.

MÉS AUTOBUSOS

L’EMT també manté el seu compromís amb la renovació de la flota amb la incorporació de 70 autobusos de 12 metres i altres millores de la flota durant 2020 amb una inversió de 22,6 milions d’euros. “L’EMT seguix en el seu objectiu de renovar una flota molt antiga com a conseqüència dels cinc anys on no es van comprar autobusos (2011-2015) i que es nota ara en l’edat mitjana dels vehicles”, ha explicat.

A més, els pressupostos també preveuen altres inversions en béns materials destinats a la millora de l’equipament ja existent a fi d’optimitzar els recursos utilitzats.

El Consell d’Administració també abordarà l’aprovació de la pròrroga de sis mesos del contracte actual amb Telefónica (el contracte marca un màxim d’un any) i l’inici del procediment per traure’l a concurs públic; també la proposta de pròrroga de dos mesos dels contractes amb les asseguradores Zurich i Arag, així com l’inici del procediment per a traure’ls a concurs públic.

DEIXAR RESPOSTA