L’EMT COMPLIX DOS ANYS APLICANT CRITERIS JURÍDICS D’EMPRESA PÚBLICA ALS SEUS CONTRACTES

0
142

VALÈNCIA, DIJOUS 19 D’OCTUBRE DE 2017

Més de 200 conductors contractats des d’octubre de 2015

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha fet un balanç dels dos anys de gestió de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, on ha destacat la millora de la gestió de servici i la creació d’una nova àrea de contractació que ha centralitzat i unificat els contractes. “Portem dos anys posant ordre a l’EMT –ha indicat el regidor–. Hem aconseguit un dels objectius que era fer de l’EMT una empresa moderna, amb una gestió empresarial pública, que jugue un paper fonamental en la mobilitat de la nostra ciutat”.

Així doncs, la nova àrea de contractació integrada per un servici jurídic propi centralitza, des de març de 2016, tots els contractes i compta amb un equip de quatre persones; mentre que “abans cada departament feia els seus propis contractes”, ha indicat Grezzi. A més, com ha exposat el regidor, tots els contractes ixen a concurs i es donen les pròrrogues mínimes i necessàries i sempre amb la justificació del departament de contractació.

En eixe sentit, i per a millorar la gestió, s’han fet noves normes internes de contractació adequades a la normativa actual vigent, amb totes les garanties de publicitat, igualtat i seguretat jurídica. També s’ha aplicat la lliure concurrència als contractes de l’EMT, contribuint a una redistribució dels beneficis econòmics i “perquè no siguen sempre les mateixes empreses les adjudicatàries, com funcionava fins ara”. Al mateix temps, s’ha publicat la base de dades amb tota la informació de cada contracte i procediment iniciat a partir de març de 2016.

El regidor ha destacat que la gestió anterior “portava a ineficiències i costos més elevats en les contractacions al no apel·lar a la lliure concurrència i amb pròrrogues més llargues del necessari”. “A 2016 fórem capaços de renegociar el deute per a pagar menys interessos. La gestió va ser nefasta durant 24 anys i ara hem baixat el deute en 1,6 milions d’euros”, ha indicat Grezzi.

NOUS CONTRACTES

En els últims dos anys, l’EMT ha contractat 200 nous conductors per a dotar de millor servici i gestió a l’empresa; mentre que “en els quatre anys de l’última legislatura del PP només es van contractar 92 nous conductors”, ha explicat Giuseppe Grezzi.

A la roda de premsa s’ha donat informació d’alguns dels nous contractes i concursos pendents. Per exemple, el de neteja que ha eixit a concurs amb la presentació de tres ofertes i amb lliure concurrència, i ara està a l’espera de l’adjudicació. Mentre que en maig de 2019 eixirà el concurs del contracte de publicitat en marquesines amb les noves normes de contractació.

El contracte uniforme del personal, amb la signatura del nou conveni i les noves condicions d’equipatge que es vol donar al personal, eixirà a concurs a principis del pròxim any. També, ha eixit ja a concurs el nou contracte perquè es pose en marxa a partir de l’1 de març de 2019 el nou canal de televisió, i l’EMT ha demanat a l’empresa auditories dels anys 2015 i 2016.

A més, és la primera vegada que es negocia a la taula del Conveni Col·lectiu amb actes i s’ha proposat per part de l’empresa de fer un únic nou text on s’incloguen tots els drets de treballadors i treballadores. També es publiquen els sous del comité de Direcció al Portal de Transparència de l’EMT i desaparixen les primes per a directius fora del conveni.

DEIXAR RESPOSTA