PER PRIMERA VEGADA CIRCULARAN PER VALÈNCIA AUTOBUSOS DE L’EMT ELÈCTRICS, I ARTICULATS DE CONSUM HÍBRID

0
158
VALENCIA 2018-02-15 L'alcalde de Valncia, Joan Rib—, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, presenta els nous autobusos elctrics i h’brids que ha adquirit l'EMT. Porta principal de l'Ajuntament.

VALÈNCIA, DIMECRES 15 DE FEBRER DE 2018

L’alcalde, Joan Ribó, i el regidor Giuseppe Grezzi han presentat hui els nous models, que permetran reduir les emissions contaminants, el consum i el soroll

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat este matí els 37 nous vehicles incorporats per l’EMT: 35 d’ells, de tecnologia híbrida, i 2 elèctrics. Per primera vegada circularan pels carrers de la ciutat autobusos elèctrics, i híbrids articulats, la qual cosa permetrà, en paraules de l’alcalde, “reduir les emissions, el consum i el soroll, i transportar més viatgers cada dia”.

L’alcalde Ribó ha afirmat que “la renovació de la flota d’autobusos urbans era més necessària que mai després de cinc anys en què no es va dur a terme cap compra massiva d’autobusos”. “Però hui –ha afirmat- donem un pas molt significatiu, amb la compra de dos vehicles elèctrics que seran utilitzats fonamentalment en la zona centre; i la resta de caràcter híbrid, tant convencionals com articulats”.

Tal com ha explicat l’alcalde, Joan Ribó, “gràcies a estes adquisicions podrem reduir les emissions de gasos contaminants i el consum de combustible”. “És una aposta seriosa de l’EMT, dirigida a la modernització d’acord amb les pautes de sostenibilitat mediambiental i dels reptes que planteja l’actualitat: un motiu de satisfacció”, ha conclòs l’alcalde.

En total són 37 nous vehicles adquirits (35 de tecnologia híbrida i 2 elèctrics): dels autobusos estàndard híbrids, 14 són de la marca MAN i altres set de la marca IVECO, i els 14 vehicles articulats híbrids són també IVECO. Respecte als dos autobusos elèctrics, han sigut adquirits un de cada una de les dos marques que van presentar ofertes (Irizar i ByD), amb l’objectiu de poder testar-los de manera individual, atés que es tracta de nova tecnologia en ús. L’adjudicació total de totes estes adquisicions ascendix a 14.563.838 euros, la qual cosa ha suposat una considerable rebaixa respecte al pressupost d’eixida del concurs, que estava fixat en 16.235.000 euros.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha subratllat que “per primera vegada en la ciutat de València circularan dos autobusos completament elèctrics”, i ha assegurat la importància que “València siga igual que la resta de ciutats d’Europa, que ja tenen autobusos elèctrics, mentres que allò estrany és que ací no n’hi havia”. “Però, gràcies a la bona gestió de l’EMT, econòmicament i en termes de servicis, hem pogut comprar estos dos vehicles elèctrics”.

40 PERSONES MÉS EN CADA AUTOBÚS

Amb això, ha afegit el regidor, l’empresa municipal estarà en condicions de “donar un millor servici, i reduir emissions i soroll, sobretot al centre de la ciutat; el mateix que amb els 14 vehicles híbrids que posem en servici en la Línia 92, ens permetran ampliar la capacitat de transport”. De fet, els vehicles convencionals, de 12 metres, poden transportar 70 persones, mentre que els híbrids admeten 110 viatgers. La incorporació dels 14 nous cotxes a la Línia 92 (l’antiga Línia 2) es deu al fet que és una línia molt utilitzada per la ciutadania i amb una gran demanda.

La resta d’híbrids que s’aniran incorporant seran models convencionals de 12 metres, que també afavoriran una reducció dels consums en totes les línies. “És una aposta perquè l’EMT siga un servici de molta qualitat, que done suport al canvi model de mobilitat i que responga a l’alternativa de qualitat que demanda la ciutadania”, ha conclòs Grezzi. En pareguts termes s’ha manifestat el gerent de l’EMT, Josep Enric García Alemany, qui ha recordat que esta reducció “va en la línia del compromís de l’EMT de reduir un 30% les seues emissions contaminants abans de 2030”.

Durant l’any en curs, la intenció del govern municipal és continuar amb la compra d’autobusos de tecnologia híbrida i articulats per a augmentar la capacitat de transport de passatgers. Així mateix, l’empresa municipal està immersa en estos moments en el procés de selecció d’una borsa de 300 conductors i conductores que s’aniran incorporant a la plantilla al llarg dels pròxims mesos per tal de millorar el servici d’autobusos municipal. Com a novetat, i seguint el Pla d’Igualtat de l’empresa, per primera vegada en este tipus de borsa es reserva un 15% del total de les places a dones. Cal recordar que l’EMT ha incorporat més de 200 conductors i conductores els últims dos anys, front als 78 que es van incorporar en el període 2010-2014.

Durant l’any passat, 2017, un total de 95.494.811 persones va confiar en el sistema públic d’autobús per als seus desplaçaments per la ciutat, xifra que suposa un augment del 2,32% respecte a l’any anterior. De fet, des de l’any 2015, hi ha un augment de més de 7,5 milions de viatgers, un 8,02% més en tan sols dos anys. Quant als ingressos, el volum total de vendes és de 43.930.582 euros, enfront dels 40.840.607; és a dir, tres milions d’euros més que en 2016, la qual cosa suposa un increment en els ingressos per venda de títols del 8%.

DEIXAR RESPOSTA