LA LÍNIA 11 D’EMT ESTRENA NOUS AUTOBUSOS DE TECNOLOGIA HÍBRIDA

0
191

VALÈNCIA, DILLUNS 3 DE JUNY DE 2019

En les pròximes setmanes la línia 19 també operarà amb nous autobusos

Este dilluns la línia L11 dels autobusos de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT), que connecta amb el centre els barris dels Orriols i Patraix, ha estrenat nous vehicles estàndards de tecnologia híbrida, amb els quals es reduïxen les emissions de gasos contaminants. Ja estan operatius set dels 12 nous autobusos que EMT València posarà en circulació.

Amb la incorporació d’estos vehicles, tres de cada quatre autobusos que circulen pel centre històric (carrer de Guillem Sorolla i avinguda de l’Oest) ja són híbrids, amb la baixada de contaminació ambiental i acústica que això suposa. Cal recordar que en la línia L5, que circumval·la la primera ronda, ja operen dos autobusos purament elèctrics i la resta en són híbrids.

El regidor de Mobilitat Sostenible en funcions a l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha destacat «la millora que suposen estos nous autobusos». «Amb l’aposta per vehicles menys contaminants, estem aconseguint que el centre de la ciutat siga més habitable que mai», ha destacat, juntament amb «el benefici per al veïnat de barris com el dels Orriols o Patraix, que tindran al seu abast vehicles amb l’última tecnologia».

La posada en funcionament d’estos vehicles forma part del procés de renovació de la flota que EMT està tenint els darrers anys. Des de 2015 s’han comprat 188 nous vehicles i els tres propers anys arribaran altres 150 gràcies a un acord amb el Banc Europeu d’Inversions. De fet, la línia L99 ja opera amb autobusos articulats (18 metres) de tecnologia híbrida i en les properes setmanes ho farà la L19. Amb estes noves adquisicions la previsió és que l’edat mitjana de la flota passe dels més de 13 anys que tenia en 2015, als huit anys i mig en 2022.

DEIXAR RESPOSTA