EMT VALÈNCIA LICITA LES OBRES DE L’INTERCANVIADOR DEL CARRER XÀTIVA DE CARA A LA FUTURA CONVERSIÓ EN ZONA PER A VIANANTS DE LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

0
332

VALÈNCIA, DILLUNS 18 DE NOVEMBRE DE 2019

La licitació també comprén la creació d’una nova parada en la zona central de la plaça que serà utilitzada per la línia llançadora C1.

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha publicat la licitació de les obres per a la remodelació del viari a l’entorn de la Plaça de l’Ajuntament i les actuacions per a l’intercanviador del carrer Xàtiva per un total de 99.948 euros i la duració de les quals serà d’un màxim de tres mesos.

Este intercanviador, que es convertirà en un nexe de comunicació que facilitarà la intermodalitat, complementarà al que ja existeix en Tetuan-Porta de la Mar i facilitarà l’operativitat de la xarxa d’autobusos municipal una vegada el servici de Mobilitat Sostenible procedisca a la conversió en zona per a vianants de la Plaça de l’Ajuntament el pròxim 20 de març, garantint la fluïdesa del transport públic.

A més, el projecte contempla altres actuacions a l’interior de la plaça, entre les quals destaca la creació d’una nova parada en la zona central. Es construirà enfront de l’actual parada Pl. de l’Ajuntament-Barques i serà utilitzada per la línia llançadora C1, que connectarà els intercanviadors de Tetuan-Porta de la Mar i el nou a Xàtiva. La C1 també oferirà servici dins de la plaça en la parada de Pl. de l’Ajuntament-Mercat Central/Llotja (que es mantindrà), així com en la de Marqués de Sotelo, que serà modificada dins de les obres licitades.

L’actuació també inclou la construcció de nous passos de vianants a l’entorn de la plaça, senyalització conforme a normativa d’accessibilitat en parades d’autobús, el reforç del paviment en les zones de frenada de les parades i tres dàrsenes.

Les obres tindran una duració d’un màxim de tres mesos, encara que es preveu la seua interrupció des de l’1 fins al 19 de març de 2020 a causa de la celebració de les Falles, per la qual cosa este període no es comptabilitza a l’efecte de termini. El termini per a presentar ofertes en la licitació del concurs públic serà fins al 3 de desembre de 2019.

És un projecte que millorarà notablement el servici públic de transport que oferim a la ciutadania. Els i les viatgeres de l’EMT experimentaran millores substancials quant a la velocitat de circulació i la regularitat, així com en la coordinació de les diferents línies per a aconseguir millors freqüències a les que aspira la ciutadania. València continua avançant així cap a la modernitat per a equiparar-nos a les millors ciutats espanyoles i europees”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

L’ampliació de les zones per als vianants mitjançant la reducció d’aquelles destinades a circulació rodada amb la reducció del trànsit que circula per elles és un objectiu específic del Pla Especial de Protecció del Béns d’Interés Cultural (PEP-EBIC 08) de València.

DEIXAR RESPOSTA