COMENCEN LES OBRES l’INTERCANVIADOR DE l’EMT DEL CARRER XÀTIVA I LA REMODELACIÓ DE l’ENTORN DE LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT PER CONVERTIR-LA EN ZONA DE VIANANTS

0
514

Les obres licitades tindran una duració màxima de tres mesos i es preveu la seua interrupció des de l’1 fins al 19 de març amb motiu de les Falles

Les obres per a la construcció de l’intercanviador del carrer Xàtiva, a l’altura de l’institut de Secundària Lluís Vives, i la remodelació de l’entorn de la Plaça de l’Ajuntament per convertir-la en zona de vianants han començat hui i es prolongaran un màxim de tres mesos.

Durant la passada nit, el servici de Mobilitat ha replantejat la zona del carrer de Xàtiva on se situarà l’intercanviador de l’EMT. Allí han col·locat tanques entre el carril bici i la calçada, i altres per tancar la zona de les obres. Durant les obres, es mantindran els carrils de circulació, però s’eliminarà la zona d’estacionament que hi ha a la part esquerra en el sentit del trànsit rodat.

L’intercanviador del carrer Xàtiva es convertirà a partir del 20 de març, quan la plaça de l’Ajuntament serà zona per a vianants, en un nexe de comunicació per facilitar la intermodalitat, complementar l’intercanviador que ja existeix en Tetuán-Porta de la Mar i millorar l’operativitat de la xarxa d’autobusos municipal.

Mentre duren les obres, la parada de l’EMT Xàtiva-Institut canviarà per a les línies 5, 73 i 81. Així, la línia 5 realitzarà la seua parada davant la plaça de Bous, la 73 al carrer Sant Pau i la 81 modifica el seu recorregut per l’avinguda Marqués de Sotelo.

El projecte també inclou actuacions a l’interior de la plaça, com la construcció de nous passos de vianants, senyalització i la creació d’una nova parada en la zona central, enfront de l’actual parada Pl. de l’Ajuntament-Barques, que serà utilitzada per la nova línia C1.

Es preveu la interrupció de les obres, licitades per un total de 99.948 euros, des de l’1 fins al 19 de març amb motiu de la celebració de les Falles. Per tant, este període no es comptabilitza a l’efecte de termini.

L’intercanviador canviarà la mobilitat a la nostra ciutat i es convertirà en un nexe de comunicació que facilitarà la intermodalitat i millorarà el servici públic de transport que oferim a la ciutadania”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

DEIXAR RESPOSTA