EMT PERMETRÀ L’ACCÉS PER LA PORTA DAVANTERA A PARTIR DEL 7 DE DESEMBRE

0
1204

VALÈNCIA, DISSABTE 5 DE DESEMBRE DE 2020

Els autobusos ja tenen instal·lades les mampares de protecció per a reforçar la seguretat enfront de la covid-19   

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València permetrà de nou l’accés de les persones usuàries per la porta davantera a partir de dilluns 7 de desembre. L’accés es realitzarà una vegada que els autobusos municipals ja disposen de noves mampares de protecció enfront de la covid-19.

A partir de dilluns, els viatgers i viatgeres podran accedir amb normalitat per la porta davantera, després que el passat mes de març es prohibira temporalment per aïllar la zona de conducció i minimitzar el risc de contagi del passatge i de la plantilla. Ara es podrà validar de nou el títol en la màquina validadora situada en l’entrada i serà necessari ensenyar el bitllet senzill digital de l’aplicació EMTicket al conductor o conductora en accedir a l’autobús.

EMT informarà a peu de carrer d’esta mesura en diferents punts de la ciutat, com els intercanviadors de Xàtiva-Estació del Nord i Tetuan-Porta de la Mar. A més, diversos equips d’informadors recorreran els diferents barris de la ciutat per a explicar als veïns i veïnes esta mesura, que se suma a altres que garanteixen la seguretat en els autobusos municipals.

A més, informaran sobre els dos nous productes que s’han llançat en EMTicket: un pack de cinc bitllets senzills per sis euros i un pack de deu bitllets per deu euros. També sobre la posada en marxa d’una promoció de recàrrega online del bonobús que permet obtenir dos viatges gratis per cada deu viatges que es recarreguen a través de l’App o la web.

L’entitat manté l’eliminació del pagament en efectiu en els autobusos per motius de seguretat. Les persones usuàries poden adquirir el seu bitllet senzill amb una hora de mobilitat il·limitada a través de l’aplicació gratuïta EMTicket i d’una manera segura, ja que els bitllets s’adquireixen i es validen sense cap contacte.

MAMPARES DE PROTECCIÓ

Els autobusos municipals ja disposen de mampares de protecció enfront de la covid-19 en la zona de conducció, tal com van demanar els representants sindicals en el Comité de Seguretat i Salut. En els últims mesos, el personal de l’àrea tècnica d’EMT ha treballat en la substitució progressiva de les mampares temporals instal·lades al març per altres definitives. El procés ha sigut complex a causa del gran nombre de models en una flota integrada per prop de 500 autobusos, que han requerit solucions pràcticament individualitzades. A més, tots els models de mampara han estat degudament validats pel Comité de Seguretat i Salut.

La instal·lació de les mampares d’alguns models ha hagut de realitzar-se pels mateixos fabricants, per la qual cosa una vintena d’autobusos estan a l’espera que es finalitze la seua col·locació. Estos vehicles es quedaran temporalment en cotxeres com a reserva.

L’empresa municipal manté les mesures de seguretat per a minimitzar el risc de contagi en el transport públic que, segons estudis científics, és inferior a l’1%. Així, continua amb el reforçament de la desinfecció diària de tots els vehicles, l’obligatorietat de mantenir les finestretes obertes per a reforçar la ventilació o el control de la capacitat a un màxim de 45 persones en un autobús estàndard i 70 en un articulat, malgrat que actualment les autoritats no obliguen a limitar l’aforament en els autobusos.

 

 

DEIXAR RESPOSTA