LES MARQUESINES DE L’EMT «AGITEN CONSCIÈNCIES» AMB IMATGES CAPTADES PER 14 DONES FOTÒGRAFES

0
76

VALÈNCIA, DIMARTS 8 DE MAIG DE 2018

L’Empresa Municipal de Transport acull una exposició dins del festival PhotOn19

Un total de 14 marquesines de l’Empresa Municipal de Transports són l’espai expositiu d’una de les mostres fotogràfiques del festival PhotOn, que enguany arriba a la novena edició. Concretament, a les parades de l’EMT dels voltants de la plaça de l’Ajuntament es pot vore el treball de 14 dones que han participat en l’exposició col·lectiva «Agitadores de consciència», impulsada per un equip de professionals que lluiten, amb la col·laboració de l’EMT i altres institucions, pel foment del fotoperiodisme com a eina de canvi social.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat que «l’EMT és una empresa compromesa amb la societat valenciana i per això participa en este tipus d’iniciatives que, entenem, li donen un valor afegit». «Per eixe motiu les marquesines de l’EMT, com a lloc de pas que són, es transformen en altaveu de les inquietuds i les reflexions d’estes artistes gràfiques», ha afegit.

A més, l’edil ha recordat «la importància de visibilitzar el treball de les fotoperiodistes» i ha ressaltat «la gran qualitat de les imatges, que van des de la quotidianitat fins a situacions de risc en països en conflicte». Les parades on estan ubicades les fotografies són les de plaça de l’Ajuntament, que es troben als carrers de Cotanda i de la Sang. El circuit també recull les del carrer Xàtiva, enfront del Lluís Vives, i la de l’Ateneu, a la plaça de l’Ajuntament.

Per acabar, Giuseppe Grezzi ha explicat que este és el tercer any consecutiu que l’EMT col·labora amb el festival de fotografia PhotOn. El primer any fou amb un homenatge al fotògraf valencià Joaquin Collado, l’any passat amb una reflexió sobre la situació del planeta i enguany amb una exposició que reivindica la mirada de les dones fotògrafes.

En la presentació de PhotOn 2019, que s’ha celebrat a La Nau, també han participat altres patrocinadors i col·laboradors, així com els organitzadors. En el seu nom la fotoperiodista Tania Castro ha manifestat que enguany el festival s’ha centrat «en la força de les dones per a canviar el món, tal com ho demostren les diferents activitats programades del 7 a l’11 de maig».

DEIXAR RESPOSTA