LA CAMPANYA “JO VIATGE EN BUS” DESTACA ELS BENEFICIS DEL TRANSPORT PÚBLIC “PER A LA CIUTAT, LES PERSONES I EL PLANETA”

0
58

València, dimarts 16 de novembre 

L’EMT llança la iniciativa junt amb les entitats del seu consell consultiu per promoure la mobilitat sostenible, saludable, accessible i inclusiva després de la pandèmia

La campanya “Jo viatge en bus” recorre els carrers de València per posar de relleu els beneficis que comporta el transport públic “per a la ciutat, les persones i el planeta”. Ho ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, en la presentació de la iniciativa, que l’EMT ha desenvolupat de forma conjunta amb les entitats que integren el seu consell consultiu. L’objectiu és promoure la mobilitat sostenible, saludable, accessible i inclusiva després del descens de passatgers que ha patit el transport públic com a conseqüència de la crisis de la covid-19.

Amb una “estètica imaginativa i evocadora”, la campanya convida la gent a moure’s per la ciutat amb autobús “després de mesos, quasi dos anys, de l’explosió de la pandèmia, en què el transport públic, fonamental a les ciutats, es va ressentir quant al nombre de viatgers”. El regidor Giuseppe Grezzi ha subratllat el “valor diferencial de qualitat” d’este “servici essencial”: és sostenible, saludable, accessible, divers i inclusiu. “Jo viatge en bus”, ha explicat l’edil, representa “l’autobús com una gran família on cabem tots i totes: xiquets i xiquetes, mascotes, joves, majors, persones amb mobilitat reduïda, amb cadira de rodes, etc. Totes les persones, per diferents que siguen, poden trobar un espai acollidor”.

La imatge de la campanya està visible en 85 marquesines, 26 autobusos envinilats, el canal de televisió de l’EMT, mupis i xarxes socials. Inclou cartells i un vídeo que “resumix l’esperit” de la iniciativa. És la primera acció promocional que l’EMT ha posat en marxa de forma conjunta amb les entitats que formen part del seu consell consultiu: la Unió de Persones Consumidores de la Comunitat Valenciana, la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de València (COCEMFE), l’Associació Valenciana pel Transport Públic i la Federació d’Associacions Veïnals de València. Grezzi ha remarcat la “importància” d’este òrgan, que ha entrat en funcionament enguany i que “ja està donant els seus fruits”. Com a mostra , ha ressaltat la participació del consell en el codisseny de les noves marquesines per tal de millorar aspectes com ara l’accessibilitat universal o la informació a la ciutadania.

Durant la compareixença, Giuseppe Grezzi ha estat acompanyat de la directora gerent de l’EMT, Marta Serrano, i el secretari general de la Unió de Persones Consumidores de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada. Serrano ha exposat que la demanda de l’EMT se situa en un 75 % en comparació a la de 2019. Esta xifra és una “tendència generalitzada”, semblant a la de la resta de ciutats espanyoles i europees, i “està creixent de manera progressiva, però lenta”, per impuls de la vacunació. En eixe sentit, s’ha recuperat passatge al mes de novembre, amb 260.000 usuaris al dia.

Per la seua part, Vicente Inglada ha incidit que el consell consultiu “és un organisme molt necessari per millorar la qualitat de l’EMT” i que la campanya és “una de les accions que vam proposar les diferents entitats perquè la ciutadania torne a tindre eixa confiança” en el transport públic. Per a Inglada, “Jo viatge en bus” és “un exemple de la governança col·laborativa que reivindiquem des del teixit associatiu”. A la presentació també han assistit Silvia Sánchez, representant de COCEMFE; Martín Montón, de l’Associació Valenciana pel Transport Públic, i Daniel Herrero, per part de la Federació d’Associacions Veïnals de València.

DEIXAR RESPOSTA