L’EMT OFERIX TRES MILIONS DE PLACES PER ALS DIES GRANS DE FALLES AMB SERVICI ININTERROMPUT 24 HORES

0
236
Roda de premsa del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

València, dimarts 7 de març de 2023

Del 16 al 20 de març de matinada les línies nocturnes dupliquen els viatges amb més freqüència de pas i 24 hores en funcionament

El dispositiu especial de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) per als dies grans de Falles està enllestit. Del 15 i al 19 de març s’incrementaran els autobusos fins arribar als tres milions de places per garantir els desplaçaments de la ciutadania. Pel que fa a les 23 línies que circulen de nit, duplicaran el servici del 16 al 20 de matinada: milloraran la freqüència i funcionaran ininterrompudament. A més, la línia 92, Malva-rosaCampanar, també estarà en marxa les 24 hores per acostar veïnat i visitants als castells i la Nit del Foc. El 19 creix el servici un 55 % en tota la xarxa per facilitar la mobilitat a tots els actes, com ara la Cavalcada del Foc o la Cremà.

El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, acompanyat de la directora gerent de l’EMT, Marta Serrano, ha presentat en roda de premsa la planificació de l’entitat per a les Falles, una celebració que suposa “una revolució de les persones que estan al carrer”. Per això, segons l’edil, “fem tot l’esforç per donar un servici de qualitat a tots els usuaris i usuàries que es mouen per la ciutat de València, però també cap als pobles de València i els municipis de l’àrea metropolitana”. En eixe sentit, “demanem a la gent que deixe el cotxe a casa i utilitze el servici 24 hores de l’EMT”. Per la seua part, Marta Serrano ha detallat les mesures que s’han pres com a conseqüència dels talls al trànsit de la zona centre, els concerts de Falles, els espectacles pirotècnics, l’Ofrena o la Cremà.

Tall al trànsit de la zona centre

A partir del 16 de març, amb el tall general del trànsit en la zona centre i en coordinació amb la Policia Local, l’EMT establirà des de l’inici de la jornada dos grans punts d’intercanvi a Tetuan-Porta de la Mar, i a l’entorn de la plaça d’Espanya, per facilitar-hi l’arribada dels autobusos.

Estos punts són els que es fixen actualment per les mascletaes, des de les 11.45 fins les 15 hores aproximadament. En ells, pararan les línies habituals i s’habilitaran parades provisionals per a altres línies.

A causa del tall al trànsit de la zona centre, la C1 no podrà circular del 16 al 19 de març.

Concerts de Falles

Per als concerts de Falles previstos al passeig de l’Albereda el 10 i 11 de març, es reforçaran les 23 línies que oferixen servici nocturn habitualment. D’esta manera, s’augmenta la freqüència de pas i es prolonga el servici fins a les 4.30 hores per afavorir els desplaçaments quan finalitzen les actuacions.

Castells

Enguany també s’ha adaptat el dispositiu a la nova ubicació dels castells i la Nit del Foc, al Palau de les Arts. Així, s’intensificaran les línies 4, 10, 13, 14, 19, 24, 25, 92, 92, 94, 95, 99 i C3 per acostar les persones usuàries a la zona. També s’augmentarà el servici en horari nocturn per garantir que tota la ciutadania puga tornar a casa després dels espectacles pirotècnics.

Ofrena

Amb motiu de la celebració de l’Ofrena, els dies 17 i 18 de març a partir de les 15.30 hores, les línies limitaran en la zona dels jardins de Vivers, ja que resulta impossible travessar la Porta de la Mar. També es reforçaran les línies que arriben a la zona de Vivers, Porta de la Mar i plaça d’Espanya.

Punts d’informació

Des de l’1 de març, hi ha un equip informador a peu de carrer, coneguts com jaquetes roges, per donar a conéixer les noves rutes planificades a causa dels talls al trànsit i el programa faller. En total, s’han desplegat 90 persones, que repartiran vora 100.000 follets i assistixen la ciutadania durant totes les Falles. Entre el 16 i 19 de març, es localitzaran 40 punts informatius, localitzats en espais estratègics segons els actes programats ―mascletaes, l’Ofrena o la Cremà, per exemple―.

Altra de les mesures que s’ha posat en marxa és el servici especial de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) per telèfon, missatgeria (WhatsApp i Telegram) i xarxes socials, del 12 al 19 de març. Durant este període, l’horari d’atenció telefònica els caps de setmana és de 9 a 20 hores, i del 13 al 17, de 8 a 21 hores.

DEIXAR RESPOSTA