EL DISPOSITIU MUNICIPAL PER A TOTS SANTS RECUPERA LA NORMALITAT ENGUANY, TOT I QUE MANTINDRÀ EL CONTROL D’ACCÉS ALS CEMENTERIS

0
130

València, dijous 21 d’octubre de 2021

Este dissabte comença el reforç del servici dels autobusos municipals, que es duplicarà els dies 30 i 31 d’octubre i el mateix 1 de novembre

El regidor de Cementeris i Servicis Funeraris de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha anunciat la posada en marxa del dispositiu municipal amb motiu de la celebració de Tots Sants. Com a novetat enguany hi ha la supressió de les restriccions principals que l’any passat es van implementar a causa de la incidència de la pandèmia per la covid-19. Tot i això, ha dit, es mantindran mesures de protecció com ara el control d’accés als cementeris o la dispensació de gel hidroalcohòlic. També EMT València ha anunciat l’inici del reforç del servici, en concret este mateix dissabte, per facilitar l’escalonament de les visites als cementeris.

“No serà una celebració de Tots Sants totalment normalitzada però s’aproparà molt més a qualsevol 1 de novembre que al de l’any passat”, ha explicat Alejandro Ramon, qui, no obstant això, ha recomanat escalonar visites i aprofitar, per exemple, este cap de setmana per avançar visites i evitar aglomeracions la setmana que ve. “Hem posat ja en marxa el reforç dels servicis que han de facilitar que les persones que vagen als cementeris es troben tot en les millors condicions possibles i al mateix temps hem mantingut per a enguany algunes de les mesures que vàrem prendre l’any passat i que estan més vinculades amb la situació sanitària, com ara la col·locació de dosificadors de gel hidroalcohòlic en totes les portes d’accés als cementeris, la desinfecció diària d’escales, fonts, bancs i banys o la instal·lació de comptadors d’aforament per poder controlar el volum de visites en cada moment i poder detectar si en un moment donat hi ha un increment molt elevat que comprometa el manteniment de les distàncies de seguretat, una qüestió que esperem que no es produïsca i per a la que demanem la col·laboració de la gent escalonant les seues visites”, ha afirmat el regidor.

La celebració de Tots Sants motivarà l’ampliació de l’horari dels cementeris, que obriran ininterrompudament des de dissabte, dia 23, fins el pròxim 2 de novembre entre les 9.00 i les 18.00 hores. A més, s’ha incrementat la plantilla de jardineria amb dos operaris més durant este mes per atendre els treballs necessaris en l’arbrat dels cementeris i també s’han incorporat dos conductors i altres dos peons de recollida per a optimitzar la neteja. En esta mateixa línia, s’ha reforçat la presència de contenidors amb 90 unitats més.

Pel que fa als accessos dels cementeris, entre els quals també estarà la porta del cementeri civil el dia 1, hi haurà, a més, personal que informarà a les persones visitants, que també podran comptar amb tres màquines per localitzar les ubicacions on es troben les persones difuntes a qui visiten.

EMT duplicarà el servici els dies 30, 31 i 1

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València iniciarà este dissabte, 23 d’octubre, el seu operatiu especial de Tots Sants per a facilitar els desplaçaments, que inclourà el reforç de les línies 9, 10, 18 i 99 i l’habilitació d’una línia llançadora per a connectar el centre de la ciutat amb el Cementeri General.

L’entitat té previst incrementar la seua oferta de manera progressiva fins al cap de setmana del 30 i el 31 d’octubre així com el propi 1 de novembre, tres dies en què el servici habitual de les línies que arriben al cementeri es duplicarà. Tot, en previsió que els desplaçaments s’intensifiquen durant tot eixe cap de setmana, per la qual cosa s’augmentarà la freqüència de pas dels autobusos municipals. El president d’EMT, Giuseppe Grezzi, ha explicat que l’operatiu especial d’enguany “contempla importants reforços que es posaran en marxa este mateix dissabte perquè els veïns i veïnes puguen organitzar-se i desplaçar-se al cementeri de manera escalonada”.

D’altra banda, el 31 d’octubre i l’1 de novembre l’entitat posarà en funcionament una línia llançadora que connectarà de manera directa el centre de la ciutat (carrer del Periodista Azzati) i el Cementeri General de 8.00 h. a 18.00 h. A més, els dies 30 i 31 d’octubre i l’1 de novembre oferirà una connexió gratuïta entre el tanatori municipal i l’ampliació del cementeri des de les 9.00 h. fins a les 18.00 h.

A tot açò, se sumarà un ampli dispositiu especial d’informació al carrer. A partir d’este dissabte personal d’EMT atendrà les persones usuàries en els bescanviadors de Tetuan-Porta de la Mar i Xàtiva-Estació del Nord, així com en l’entrada principal al Cementeri General i l’accés al tanatori municipal. També es reforçarà l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) amb un servici especial el 31 d’octubre i l’1 de novembre per a atendre les consultes telefòniques, per Whatsapp, Telegram, correu electrònic o xarxes socials.

DEIXAR RESPOSTA