EMT REGISTRA DESCENSOS DE PASSATGERS I PASSATGERES D’UN 86 I UN 95 % EL CAP DE SETMANA

0
364

VALÈNCIA, DILLUNS 16 DE MARÇ DE 2020

No s’ha registrat cap incidència d’afluència massiva en les hores puntes d’este matí.

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha registrat un notable descens del nombre de viatgers i viatgeres durant els últims dies, el que demostra que els valencians i valencianes estan seguint les indicacions de les autoritats de quedar-se a casa com a mesura de prevenció del Covid-19. La xifra de passatgers va baixar dissabte i diumenge un 86% i un 95%, respectivament, en comparació amb el mateix cap de setmana de l’any passat.

Així, quasi 12.000 persones van utilitzar els autobusos municipals ahir diumenge i altres 37.000 el dissabte. Les xifres mostren que el descens en el nombre de persones usuàries va començar a ser significatiu a partir de dijous passat, quan va disminuir un 27,5%, i continuà el divendres amb una baixada del 46,5%.

Valorem molt positivament el que implica esta baixada de passatgers: els valencians i valencianes estan demostrant una responsabilitat exemplar i estan seguint les indicacions de les autoritats sanitàries de quedar-se a casa. Volem agrair a tots la seua col·laboració, ja que tots junts podrem acabar amb la propagació del Covid-19”, ha senyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

El Reial Decret 463/2020del Govern d’Espanya, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de la crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, ha obligat a reduir el nombre d’autobusos. Esta reducció s’ha realitzat garantint les condicions que aconsellen les autoritats sanitàries i evitant sempre massificacions. Gràcies a això, no s’ha registrat cap incidència en la xarxa d’EMT en les hores puntes de dilluns de matí.

EMT València està controlant permanentment l’afluència de passatgers i passatgeres als autobusos municipals per garantir la seguretat d’aquelles persones que necessiten desplaçar-se, sempre que ho permeta la limitació a la llibertat de circulació per la via pública establida pel Reial Decret. Així, ens els pròxims dies EMT analitzarà la demanda per adaptar-la a l’oferta, i recomana a les persones usuàries que consulten l’aplicació per conèixer els horaris actualitzats.

Vull agrair a tot el personal d’EMT per estar sempre al servici de la ciutadania i proporcionar un servici públic amb les condicions òptimes de salut i seguretat per als desplaçaments obligatoris, com anar a treballar o assistir als centres sanitaris”, ha destacat Grezzi.

ELIMINACIÓ DEL PAGAMENT EN EFECTIU I REFORÇAMENT DE LA NETEJA

Des de la setmana passada, EMT ha adoptat diferents mesures de prevenció, com la suspensió de la venda de bitllets senzills per evitar el contacte directe entre el personal de conducció i les persones usuàries. Ara sols es pot viatjar amb abonaments, que es poden adquirir en estancs i quioscos, i l’accés a l’autobús es realitza per la porta central del vehicle.

A més, s’ha reforçat la neteja habitual a l’interior de marquesines i autobusos municipals amb la neteja i desinfecció diària de la flota de vehicles d’EMT, especialment a les zones dels autobusos que tenen contacte directe amb les persones, com habitacle del conductor, seients, barres i agafadors dels seients.

DEIXAR RESPOSTA