LA NOVA XARXA D’EMT ENTRARÀ EN FUNCIONAMIENT EL PRÒXIM DILLUNS, 4 DE MAIG

0
823

L’inici de la nova xarxa, amb itineraris més directes i ràpids, coincidix amb el tall al trànsit de la plaça de l’Ajuntament per a convertir-la en zona de vianants.

La nova xarxa de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), que millorarà la velocitat, regularitat i freqüència de totes les seues línies, començarà a funcionar el pròxim 4 de maig, quan la plaça de l’Ajuntament es tancarà al trànsit definitivament per iniciar les actuacions per convertir-la en plaça de vianants.

D’esta manera, es reprén la posada en marxa de la nova xarxa, prevista inicialment per al 23 de març però que va quedar ajornada fins que la situació sanitària ho permetera. Així, amb el carrer Colon ja obert de nou al trànsit i amb el nou doble carril segregat d’ús exclusiu per al transport públic -l’EMT i taxis-, les línies d’EMT començaran a partir del pròxim dilluns a circular amb els nous recorreguts, més directes i ràpids.

A més, amb la nova xarxa, la línia 25 es desdoblega en dos línies, un canvi que respon a una demanda del veïnat i dels turistes. Així, la L24 es dirà Porta de la Mar-El Saler-El Palmar, mentre que la L25 s’anomenarà Porta de la Mar- El Saler-El Perelló.

Pel que fa a la xarxa nocturna, totes les línies acabaran el seu recorregut en la zona de l’intercanviador Xàtiva-Estació del Nord i aquelles que circulen per l’interior de la plaça de l’Ajuntament modificaran lleugerament la seua ruta per evitar les obres. A més, cal recordar que la N89 s’integrarà en la 89 i la N90 en la 90. Per tant, la línia 89 i la 90 passaran a circular també a la nit.

Desviaments per les obres a la plaça de l’Ajuntament

Mentre duren les obres a la plaça consistorial, s’adaptarà de manera provisional el recorregut de les línies C1, 6, 8 ,10, 11, 14, 19, 32, 35, 40, 70 ,71 i 81. EMT informarà d’estos canvis a totes les parades amb línies afectades, les xarxes socials, l’APP i el canal EMTV, on es difondrà informació singularitzada de cada línia.

A més, es reforçarà la informació a peu de carrer i s’establiran quatre punts informatius ubicats a Tetuan, Porta de la Mar, Xàtiva i plaça de l’Ajuntament. Estos punts d’informació estaran adaptats a la situació d’excepcionalitat actual, seguint les indicacions sanitàries. Així, en els estands, habilitats amb mampares de separació per eliminar el contacte directe amb les persones, hi haurà fullets i informació que podran recollir directament les pròpies persones usuàries.

Estes accions se sumen a la gran campanya comunicativa ja realitzada en els últims mesos per informar a totes les persones usuàries dels canvis sobre la nova xarxa. La campanya va incloure la col·locació de 1.200 cartells informatius en 450 marquesines, la creació d’una nova web i un autobús itinerant que ha recorregut tots els barris de València amb un equip d’informadors que ha atès a més de 10.200 persones entre febrer i març.

DEIXAR RESPOSTA